Malmö FF vs BK Häcken – Allsvenskan

logga matchtröja mffMesta mästarna och totalt krisande Malmö FF måste ha tre poäng mot BK Häcken under söndagen om man inte på riktigt ska bli indragen i någon nedflyttningsstrid. Spelplats är som vanligt gräset på Stadion men det är tveksamt om det blir en publikfest med senaste tidens resultat. Kanske har Johan Dahlins video på Instagram fått igång laget som måste ha tre poäng om det inte ska bli mer pinsamt för ”di blåe”

Hemmalaget Malmö FF

Laget har inte börjat så här dåligt sedan 1999 – året man åkte ur Allsvenskan i fotboll. Tränaren Magnus Pehrsson har fått lämna laget men den uteblivna effekten av tränarbytet kom av sig mot Hammarby, när man tappade ledningen två gånger om. En dum utvisning gjorde att man dessutom förlorade matchen. Trots förlusten var det ett fall framåt jämfört med tidigare. Laget spelade rakare och visade betydligt mer hjärta. Mot Häcken har man historiskt haft det svårt men det gäller att lägga sig allt sånt bakom sig nu om man ska började klättra i tabellen.

Bortalaget BK Häcken

Häcken har inlett säsongen som förväntat och är strax bakom toppen. Till skillnad från MFF har man fått spelet att fungera truppen ser sammansvetsad och välorginaserad ut. Andreas Alm må inte ha lyckats fullt ut i AIK men i Häcken är pressen inte lika stor. Relationen passar som hand i handske och Häcken kan säkerligen utmana om Europaplatser om man fortsätter som man gjort.

Så här tänker vi:

MFF M Å S T E vinna eftersom allt annat vore osannolikt. I så fall är det mer illa än vad som är befarat och frågan är om ens toppvärvningar i sommar kan ändra på säsongen i så fall. Mot Hammarby såg det väldigt bra ut men spelet i boxen fortsätter vara under all kritik. Något som man säkerligen tränat på i veckan! Vi tror att Malmö vinner matchen till oddset 2,05 hos Redbet.

Vårt speltips: MFF besegrar BK Häcken till oddset 2,05 hos Redbet.