Malmö FF vs IF Brommapojkarna – Svenska Cupen

två stjärnor MalmöSvenska Cupen fortsätter och det är dags för Allsvenskan regerande mästare Malmö FF att spela gruppfinal mot IF Brommapojkarna. Malmö vinner gruppen vid ett oavgjort resultat men kommer att gå för segern då MFF vid seger med största sannolikhet blir seedade i kvartsfinalen. BP är tillbaka i Allsvenskan efter några års frånvaro och det blir intressant att se hur laget formerar trupperna mot mesta mästarna Malmö FF.

Hämta din bonus på 100% hos spelbolaget betser

Hemmalaget Malmö FF:

MFF har en position inom svensk fotboll som varendra klubb i Sverige skulle döda för. Med Champions League-miljonerna på kontot har sportchefen Daniel Andersson kunnat ersätta de tunga spelartappen med gedigna ersättare. Sören Rieks, Bachirou, Traustasson, Binaku och Eric Larsson har hämtats in när Tinnerholm, Eikrem, Berget, AC och Erdal Rakip har lämnat. De första gruppspelsmatcherna i cupen har slutat med seger för MFF. I premierären blev det en knapp seger med 1-0 mot Dalkurd efter att lagkapteten Marcus Rosenberg hoppat in. I en kylslagen match mot Gefle IF åkte Malmö norrut och vann med 3-0 efter att matchen blivit framflyttad.

Bortalaget BP:

Brommapojkarnas resa de senaste säsongerna är ofattbar. Laget gick raka vägen från Divisioin 1 – Allsvenskan utan stopp. Trots succén valde tränare Mellberg att lämna, mycket tack vare problem med licenser. Nu är man tillbaka i svensk fotbolls finrum och även i cupen har stockholms-klubben börjat bra. Precis som MFF har man två segrar och 4-0 i målskillnad efter att ha besegrat både Dalkurd och Gävle. Nu får man känna på tuffaste motstånd när man åker ner till Sveriges bästa klubb de senaste åren

Så här tänker vi:

Malmö har inte vunnit Svenska Cupen sedan 1989 och tränare Magnus Pehrsson har varit tydlig med att det är i år som förbannelsen ska brytas. Första steget blir då att besegra BP vilket Strandberg och grabbarna bör klara utan några större problem. Vi tror Malmö är för starka och vinner matchen till oddset 1,36 hos Betser.

Vårt speltips: Malmö besegrar BP till oddset 1,36 hos Betser

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com