Malmö FF vs FC Midtjylland – Europa League

Malmö ffDags för nordiskt mästarmöte när MFF tar emot FC Midtjylland i första matcherna av två i detta dubbelmöte där vinnaren är klara för gruppspel i Europa League. Båda lagen åkte snöpligt ut CL-kvalet och vill nu ha revansch genom att spela i Europa Leagues gruppspel. Många miljoner väntar för vinnaren, förutom äran att spela ute i Europa.

Hämta din välkomstbonus på 200% upp till 1000 kronor hos Unibet

Hemmalaget Malmö FF

MFF fick drömlottning i CL-kvalets tredje omgång när man ställdes mot MOL Vidi. Trots detta blev det uttåg efter att motståndaren haft fler bortamål. Nu väntar MFF:s revansch men om man spelar likt man gjorde mot Vidi kommer det inte bli särskilt roligt. Visst har MFF rykt upp sig rejält sedan Uwe Rösler tog över men i Europaspelet har det inte sett allt för bra ut. Nu är det upp till bevis för de himmelsblå att ta sig till ett Europeiskt gruppspel.

Bortalaget FC Midtjylland

FC Midtjylland vann danska serien efter att Bröndby tappat det totalt. När man lottades mot FC Astana trodde många att man skulle ta sig vidare men laget åkte ut. Därefter väntade Europa League och man vann mot TNS i båda mötena. Formen är god hos de danska mästarna som inte förlorat på sju raka matcher. MFF:s form är dock ännu bättre då de är obesegrade under nya tränaren Uwe Rösler. Midtjylland har dock fördelen att spela på bortaplan i första matchen.

Så här tänker vi

MFF har visserligen hyfsad form men spelet har inte sett bra ut de senaste fem matcherna. Visst vann man senast mot TFF men motståndet åkte samtidigt ut mot ett division 2-lag i Svenska Cupen matchen efter och hade innan dess förlorat mot Sundsvall med 6-1 på hemmaplan. Vi tror att det blir en jämn match som slutar oavgjort och väljer därför att spela krysset till oddset 3,45 hos Unibet.

Vårt speltips: Matchen mellan MFF och FC Midtjylland slutar oavgjort till oddset 3,45 hos Unibet.

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com