Malmö FF vs GIF Sundsvall – Allsvenskan

Malmö FFMesta mästaren Malmö FF fortsätter sitt intensiva spelschema med två matcher i veckan och denna gången är det GIF Sundsvall som kommer på besök. Utan att överdriva är det enkelt att säga att Sundsvall är årets överraskning i Allsvenskan. Laget ligger på en sjundeplats och har häng på en femteplats. Imponerande med tanke på att laget var tippade att åka ur serien.

Hämta din välkomstbonus på 200% upp till 1000 kronor hos Unibet

Hemmalaget MFF

I ondsags mot IFK Norrköping kom första allsvenska förlusten för tränare Uwe Rösler. Innan dess hade laget spelat 10 matcher i serien, vunnit 9 och spelat 1 oavgjord. Nu är sviten bruten och det gäller för MFF att studsa tillbaka på direkten. Man är bara 1 poäng efter Hammarby på sista Europaplatsen och har 7 omgångar på sig att ta in den poängen. Nu gäller det dock att ta en match i taget och Sundsvall är inget lätt lag att möta. För två år sedan fick norrlänningarna med sig alla poäng tillbaka till Norrland men MFF har planer på att det inte ska ske under söndagen.

Bortalaget GIF Sundsvall

Sundsvall var tippade av alla att åka ur men man har en fin form på slutet. På de 10 senaste allsvenska matcherna har det bara blivit två förluster för Sundsvall. Trots att man tappade Romain Gall i somras till just MFF fortsätter man att imponera. Man var dessutom vassa i vårens möte mot MFF när man lyckades få 2-2. Visserligen mot Magnus Pehrssons MFF men ändå. Nu har man chansen att vinna över Malmö på bortaplan men då krävs det en fin prestation.

Så här tänker vi

Malmö vill ha revansch efter förlusten senast mot Norrköping och även om Rösler lär vila någon spelare inför torsdagens match mot Besiktas, är det ett starkt lag man ställer upp med. Vi tror MFF vinner och väljer att spela hemmaseger till oddset 1,36 hos Unibet.

Vårt speltips: MFF vinner över Sundsvall till oddset 1,36 hos Unibet

Mats Andersson – Redaktör svenskbetting.com