Malmö FF vs Hammarby – Allsvenskan

Super-mackanEtt otroligt viktigt möte ligger vid dörren när mesta mästarna Malmö FF tar emot en av säsongens överraskningar på Stadion i Malmö. Hammarby kan nästan säkra europaplatsen vid seger då de i så fall har 8 poängs marginal till MFF med fyra återstående matcher. Vinner Malmö är de bara två poäng ifrån och den sista europaplatsen är inom räckhåll. Förvänta er extra mycket känslor eftersom Hammarby har flertalet gamla spelare från MFF.

Hemmalaget Malmö FF

MFF:s säsong har haft två ansikten. I våras var man ett bottenlag med Magnus Pehrsson, nu är man ett topplag med Uwe Rösler. Östtysken har gjort succé och bland annat tagit laget till Europaspel i Europa League. I allsvenskan har dock formen avtagit något på slutet. De tre senaste matcherna har inte inneburit någon seger utan endast 2 poäng. Nu måste man vinna mot ”Bajen”, annars är den enda vägen ut i Europa genom att vinna Svenska Cupen, något laget inte lyckats med sedan 1989.

Bortalaget Hammarby

Hammarby såg länge ut att vara med i guldstriden men efter att ha tappat formen på hösten har man hamnat hela åtta poäng bakom AIK. Därför blir det svårt för de grönklädda att nå det andra SM-guldet i klubbens historia. Istället får man sikta in sig på att hålla MFF bakom sig genom att i alla fall ta poäng på Stadion, något som är lättare sagt än gjort.

Så här tänker vi

Malmö är revenaschsugna och vet att detta är säsongens viktigaste match. Förlust och europadrömmen är över för nästa säsong, något som varit en tydlig målsättning för klubben. Vi tror dock att man lyckas hålla fokus och kan vinna sin hemmamatch. Vi väljer därför att spela på seger för MFF till oddset 1,71 hos Mobilebet.

Vårt speltips: Malmö vinner över Hammarby till oddset 1,71 hos Mobilebet.