MFF vs IFK Göteborg – Allsvenskan

Malmö FFDags för mesta mästarna Malmö FF att ta emot näst mästa mästarna IFK Göteborg på Stadion i Sveriges tredje största stad. Pressen ligger på Malmö som måste vinna efter en oerhört svag säsongsinledning med endast 11 poäng på sju matcher. Efter AIK:s poängtapp igår har MFF nu chansen att knappa in på toppen om man lyckas med tre poäng mot IFK. Änglarna har inte vunnit på de tolv senaste försöken. Blir 13:e turnumret för Götet som äntligen vänder?

Hämta din bonus på 125% upp till 1250 kronor hos Bethard

Hemmalaget MFF:

Krisen var total efter 0-3 borta mot Kalmar och många krävde tränare Magnus Pehrssons avgång. Efter segern senast mot Djurgården fick laget lite andrum även om allt långt är frid och fröjd hos mesta mästarna. Ett positivt tecken är att laget fått tillbaka alla skadade spelare förutom Andreas Vindheim. Skillnaden med firma Bachirou och Bengtsson på plan var markant bättre än tidigare laguppställningar de senaste veckorna. Nu är det upp till MP att balansera laget rätt, ta tre poäng mot Göteborg och dessutom se till att inte riskera något inför cupfinalen på torsdag mot Djurgården.

Bortalaget IFK Göteborg:

Götet har med nya tränaren Poya Asbaghi lämnat Göteborgs värdegrunder och istället försökt spela fotboll. Med en tunn trupp och inga pengar är IFK bara en skugga av sitt fornstora jag. Från att ha varit en gigant i Sverige är man nu inte ens bäst i stan men framtiden kan se ljus ut om Poya får ordning på laget ordentligt.

Så här tänker vi:

Malmö måste vinna om SM-guldet inte redan ska vara borta, och när det gäller som mest brukar MFF leverera som bäst. Förvänta er bästa uppställningen och ett MFF som trots en svag inledning såg bättre ut mot Djurgården senast. MFF har hemmaplan och en bättre elva än Götet. Dessutom avfärdade man laget ganska enkelt i cupen. Vi väljer därför att spela på seger för Malmö till oddset 1,58 hos Bethard.

Vårt speltips: Malmö besegrar IFK Göteborg till oddset 1,58 hos Bethard

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com