MFF vs Örebro – Allsvenskan

Mesta mästarna MFF

Upplösningen i sveriges högsta fotbollsliga närmar sig allra högsta grad när det enbart återstår tre omgångar av allsvenskan. AIK har redan i princip säkrat guldet men för MFF gäller det att sikta in sig på den sista europaplatsen. Laget var en sekund från att klättra upp på tredjeplatsen när man ledde med 1-0 borta mot AIK, men Sebastian Larssons frispark satt där den skulle i den 96:e minuten.

Hemmalaget MFF

Malmö är mesta mästare i Sverige men kommer inte vinna guldet 2018. Detta efter en mycket svag vårsäsong. På hösten har det sett bättre ut men men har inte kunnat plockat in tillräckligt mot AIK ändå. Däremot är det ”bara” 2 poäng upp till tredjeplatsen och med tre omgångar kvar lever hoppet. Hur som helst måste man vinna mot Örebro hemma för att målet om Europa 2019 ska fortsätta vara realistiskt inför de två avslutande omgångarna.

Bortalaget Örebro

Örebros säsong har inte varit särskilt rolig även om laget legat stabilt hela säsongen. Det mesta talar för att Örebro slutar på en nioende plats just för att det är fyra poäng upp till plats åtta och fem poäng ner till plats 10. Mycket ska därför till för att Örebro ska klättra eller falla i tabellen. Laget har inte vunnit på tre matcher men däremot tagit poäng mot såväl AIK som Djurgården. Mot MFF blir det dock för tufft.

Så här tänker vi

MFF måste verkligen vinna och siktar såklart på Europaplatsen. För att nå den måste man vinna mot Örebro, framförallt med tanke på att ”Bajen” och Häcken har relativt enkelt spelschema kvar. Vi tror dock att MFF inte har några som helst problem att besegra Örebro. Vi väljer därför att spela på seger för MFF till oddset 1,22 hos Mobilebet.

Vårt speltips: Malmö vinner över Örebro till oddset 1,22 hos Mobilebet

Mats Andersson – Redaktör svenskbetting.com