AS Monaco vs Bordeaux – Ligue 1

Monaco townTvåan Monaco tar emot åttan Bordeaux i furstendömet Monaco när den franska ligans 28:e omgång ska inledas. Förra årets regerande mästare är favoriter i både tabellplaceringen och med fördelen av hemmaplan. Bordeaux jagar Europaplatserna medan Monaco siktar på att behålla sig före Marseille som jagar bakom.

Hämta din bonus på upp till 2000 kronor hos 10bet

Hemmalaget Monaco:

Monaco stod för kanske Europas bästa anfallsfotboll förra säsongen och var det laget som gjorde flest mål av föreningarna i alla Europas toppligor. Furstendömet lyckades dels med bedriften att vinna League 1 före oljeklubben PSG men även att nå hela vägen till semfinal i Champions League. PSG plockade lagets stjärna Mbappe och även om föreningen gjort en bra säsong blir PSG för svåra i år. I skrivande stund skiljer hela 14 poäng när 11 omgångar återstår. Kan man ta tre poäng mot Bordeaux bör man i alla fall hamna topp 3 om inte en total genomklappning sker.

Bortalaget Bordeaux:

Formen är god hos den forna storklubben som bara har 1 förlust på de 6 senaste matcherna. Även om inte det lär bli någon Champions League för klubben nästa år finns det alla möjligheter att klättra ytterligare placeringar. Upp till femman Montpellier ör det nämligen bara 3 poäng men det ska tillägas att det är ett riktigt getingbo med endast fem poängs skillnad mellan femman Montpellier ner till 12:an St Etienne. Nu blir det en tuff drabbning där man lämnar Frankrikes gränser för en resa till furstendömet.

Så här tänker vi:

Monaco ska vara bättre än Bordeaux och allt talar för att fursendömet vinner fredagens drabbning. Viljan att behålla andraplatsen och direktplatsen till Champions League är för stor för att det ska finnas utrymme för slarv. Vi tror att Monaco vinner och väljer därför att spela seger för Monaco mot Bordeaux till oddset 1,61 hos 10bet.

Vårt speltips: Monaco besegrar Bordeaux till oddset 1,61 hos 10bet

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com