Nationell helgdag utlyst i Saudiarabien efter skrällseger

AtNationell helgdag i Saudiarabien efter VM 2022 seger mot Argentinat Saudiarabien var underdogs inför mötet mot Argentina i Fotbolls-VM 2022 var nog de flesta överens om. Efter den övertygande skrällsegern med 2-1 har den saudiska regeringen valt att låta nationens medborgare fira rejält. De har nämligen utlyst en nationell helgdag efter den spektakulära segern vilket gör att nationens medborgare får chansen att fira hela onsdagen. Räkna med rejäl fest i landet.

Oddsen var emot Saudiarabien

Vi kan vara ärliga och säga att inte ens vi på svensk betting hade en aning om vad som väntade. Extremt mycket av förhandssnacket har handlat om Lionel Messis sista världsmästerskap och att han ska leda Argentina till nationens tredje VM-guld.

Det blev ingen god start för Argentina även om de inledde matchen med att göra 1-0 när just Lionel Messi klev fram och gjorde målet efter en minst sagt tveksamt dömd straff.

Oddsen inför matchen låg på 25,00 för seger för Saudiarabien innan matchen och i halvtid var de givetvis ännu högre än så. Men Saudiarabien lyckades vända matchen efter två mål i inledningen på andra halvlek när Al Shehri först sköt in kvitteringen innan Al Dawsari satte 2-1. Därefter slet Saudiarabien som djur och efter sex gula kort och uppoffrande försvarsspel kunde de kamma hem segern och vinna matchen. Därmed fick de en start de knappt kunnat drömma om i VM 2022.

Får vi se fler skrällar i VM 2022?

Redan efter Saudiarabiens bragd lyckades Tunisien överraska mot Danmark. Matchen slutade 0-0 och även om det inte var samma dignitet på skrällen var det helt klart en överraskning. Nu återstår det att se om vi kan få fler skrällar i VM 2022.

För 20 år sedan i VM i Japan och Sydkorea var det massor av skrällar hela vägen. 2014 vann Costa Rica sin grupp före Uruguay, Italien och England. Nu kan det säkerligen bli ännu fler överraskningar när vi är halvvägs genom första gruppspelsrundan. Får vi se ännu fler överraskningar redan under dagens matcher?