Nigeria vs Island – Fotbolls-VM 2018

Island SigurdssonIsland var första gruppspelsomgångens största skräll när man fick 1-1 mot självaste Argentina. Trots att Messi fick straff fick man med sig oavgjort vilket naturligtvis gladde det isländska folket något oerhört. För Nigeria gick det dock inte lika bra. Afrikanerna förlorade inledningsmatchen mot Kroatien och får det tufft att gå vidare om de inte vinner idag.

Hämta din välkomstbonus på upp till 1000 kronor hos Nordicbet

Hemmalaget Nigeria

Nigeria har ett bra lag detta VM men mot Kroatien räckte man inte till. Det blev förlust med 2-0 men en seger mot Island och man är i högsta grad med om slutspelsplatserna. Nigeria har ett bra lag med Victor Moses som den största stjärnan. Även rutinerade John Obi Mikel finns i laget som brukar ha det svårt mot europeiska lag.

Bortalaget Island

Att Island ens tog sig till VM var en sensation, framförallt med tanke på att man vann gruppen före både Kroatien och Turkiet. Islänningarna har en organisation som är helt enorm och dessutom gick man till kvartsfinal i EM 2016 efter att ha slagit ut England i åttondelen. Finnbogason verkar vara i målform och Island är ett lag att räkna med i alla lägen. Kan man fortsätta succén mot Nigeria?

Så här tänker vi

Island må vara VM-debutant men vi tror man är här för att stanna. Även om Nigeria har Victor Moses ser vi inte riktigt hur afrikanernas offensiv ska kunna hota ett kompakt Island. Klarade inte Agüero, Messi och Di Maria det blir ska det bli intressant att se hur John Obi Mikel klarar det. Vi väljer att spela på segern för Island till oddset 2,85 hos Nordicbet.

Vårt speltips: Island vinner över Nigeria till oddset 2,75 hos Nordicbet

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com