Örebro SK vs BK Häcken – Allsvenskan

spelare häckenDen 16:e omgången i allsvenskan fortsätter och denna gång är det Behrn Arena i Örebro som bjuder på fotbollsfest mellan två mittenlag. Örebro jagar segern för att haka på i jakten om Europlatser och detsamma kan väl egentligen sägas om BK Häcken som också vid en seger har lite mer häng på topp-placeringar. Endast ett poäng skiljer lagen åt så man kan lugnt snacka om en sexpoängs-match. Vem tar klivet upp och vem hamnar istället i ett bottenträsk?

Hämta din välkomstbonus på 200% upp till 1000 kronor hos Unibet

Hemmalaget Örebro

Örebros form efter uppehållet lämnar en hel del att önska och laget har ännu inte vunnit en match efter VM. Efter tre raka förluster mot Elfsborg, Göteborg och mesta mästarna Malmö FF, fick man i alla fall ett kryss med sig borta mot BK Häcken senast. Nu har man fördelen av hemmaplan och vill därför naturligtvis ha alla tre poängen. Historien talar dock för kryss. Lagens fyra senasta möten har slutat oavgjort där 1-1 blivit resultatet i alla fyra matcher utom den mållösa i juli förra året.

Bortalaget BK Häcken

Gothia Cup-klubben gjorde det bra med två raka segrar direkt efter uppehållet men sedan dess har det gått utför. I allsvenskan har det inte blivit seger på tre matcher och dessutom fick man råpisk mot Leipzig i Europa League. Visst blev det 1-1 hemma men då hade tyskarna redan vunnit med 4-0 i första matchen hemma. När laget i förra allsvenska omgången tog emot Örebro hemma på Hisingen tog man ledningen genom Faltsetas men i andra halvlek utjämnade Örebro genom Igboananike.

Så här tänker vi

När endast en poäng skiljer mellan lagen brukar man utgå från en jämn match och kollar vi historien får vi samma resultat. Fyra raka oavgjorda mellan lagen, varav den senaste för bara en vecka sedan, talar sitt tydliga språk. Vi tror trenden fortsätter och väljer att spela krysset till oddset 3,50 hos Unibet.

Vårt speltips: Matchen mellan Örebro och Häcken slutar oavgjort till oddset 3,50 hos Unibet.

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com