Österrike vs Ryssland – Träningslandskamp

AlabaVM-uppladdningen fortsätter och även om inte Österrike spelar VM-fotboll 2018 gör värdlandet Ryssland garanterat det. Trots stjärnor som David Alaba lyckades Österrike inte i kvalet och missar därmed VM ännu en gång. Ryssland hade med största sannolikhet inte kvalificerat sig om man inte varit värdland. Nu väntar en spännande träningslandskamp mellan två på pappret ganska jämna lag.

Hämta din bonus på 100% upp till 1000 kronor hos Nordicbet

Hemmalaget Österrike

Senaste gången Österrike spelade ett fotbolls-VM var 1998 i Frankrike. Den gången blev det respass ur gruppspelet och man kom 23:a av 32 lag. Det verkar vara något med mästerskap i Frankrike och Österrike för man tog sig till sitt andra EM någonsin senast i Frankrike 2016. Med David Alaba i laget har laget haft den stora stjärnan de senaste åren men ändå inte kunnat ta sig upp till toppen. Nu har man chansen att i alla fall besegra VM:s värdland och ge lite stolthet till alp-invånarna.

Bortalaget Ryssland

Ryssland har sin svagaste trupp på många år och saknar egentligen både spets och trygghet. Capello fick aldrig ordning på laget som i princip saknar utlandsproffs. Istället håller spelarna till i den inhemska ligan som visserligen håller hyfsad nivå men knappast Premier League, Bundesliga eller La Liga. Putin lär vilja se en framgång i VM men frågan är vart det ryska fotbollslandslaget egentligen står. Utan några kvalmatcher inför mästerskapet är det svårt att veta.

Så här tänker vi

Det kommer att bli en jämn match mellan två lag som egentligen är ganska långt ifrån toppen båda två. Båda lagen vill mycket och Ryssland behöver fila på spelet inför hemma-VM – annars kan man bli andra nation efter Sydafrika som enda värdlandet som åkt ur gruppspelet på hemmaplan. En mindre smickrande klubb som Ryssland inte vill hamna i. Vi tror ändå att Alplandet är bättre och väljer att spela på seger för Österrike till oddset 2,27 hos Nordicbet.

Vårt speltips: Österrike vinner över Ryssland till oddset 2,27 hos Nordicbet

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com