Polen vs Portugal – Nations League

Cristiano RonaldoDags för Polen att ta emot Portugal i Nations League och det är mycket på spel i denna förhoppningsvis underhållande match. Vinner Portugal skaffar man sig ett järngrepp om gruppsegern eftersom man då står på 6 poäng medan Polen och Italien står på 1 poäng efter vars två spelade matcher. Med endast 6 poäng kvar att spela om efter torsdagens match kan man lugnt säga att Portugal vinner gruppen om de besegrar Polen borta.

Hemmalaget Polen

Polen var en rejäl flopp i VM efter att många trott att laget äntligen skulle lyckas i ett mästerskap. Det blev uttåg redan i gruppspelet och Lewandowski och grabbarna gjorde många besvikna. Efter VM har Polen spelat två matcher. 1-1 mot Italien i Nations League och 1-1 mot Irland i en träningsmatch. Förlust imorgon och det blir tufft att nå gruppsegern.

Bortalaget Portugal

Portugal levde inte heller upp till förväntningarna under sommarens VM men tog sig i alla fall vidare från gruppen. Uruguay blev dock aningen för svåra i åttondelsfinalen. Efter VM har Portugal spelat två matcher. I träningsmatchen mot VM-finalisten blev det 1-1 och i första Nations League-matchen mot Italien lyckades man vinna med 1-0. Som vanligt handlar allt om hur Cristiano Ronaldo spelar. Har han en bra dag vinner Portugal över Polen utan några större problem.

Så här tänker vi

Polen är starka hemma men har inte imponerat. Portugal kan i princip säkra gruppsegern om laget vinner matchen mot Polen. Något som borde vara nog med bränsle för att få spelarna att inte gå på tomgång. Ronaldo ställs mot Lewandowski i en match som nog blir jämn men där vi tror på ett specifikt lag. Portugal känns vassare och vi väljer därför att spela på portugisisk seger till oddset 2,60 hos Mobilebet.

Vårt speltips: Portugal vinner borta mot Polen till oddset 2,60 hos Mobilebet.

Mats Andersson  – Redaktör svenskbetting.com