Polen vs Senegal – Fotbolls-VM 2018

LewandowskiRobert Lewandowski Polen är tillbaka i VM för första gången sedan 2006. Laget vann sin kvalgrupp före Danmark och ställs mot Senegal i återkomsten i VM-sammanhang. Ett Senegal som Sverige åkte ut mot 2002, när laget gjorde sitt första VM. Nu möts lagen och visst ska väl Polen kunna vinna den här drabbningen?

Hämta din bonus på 125% upp till 1250 kronor hos Bethard

Hemmalaget Polen

Polen stod för ett väldigt bra kval och hade egentligen bara en liten down och det var 4-0-förlusten mot Danmark. Den polska befolkningen är passionerad och lär vara nöjd med att laget är tillbaka i finrummet. När lottningen drogs var det knappast några ledsna miner i det polska lägret. Colombia, Senegal och Japan är inte några länder som får en att darra direkt, i alla fall inte om vi tittar på de andra grupperna.

Bortalaget Senegal

Senegal har bara spelat i ett VM och det var 2002. Den gången blev det rejäl succé då landet nådde kvartsfinal efter att ha besegrat Sverige i åttondelsfinalen. Nu ser det annorlunda ut då det är helt nytt lag och det lär inte bli några underskattningar efter succén för 16 år sedan. Senegal förtjänar att vara i VM och imponerade i kvalet. Lagets största stjärna är utan tvekan Mané som ska bära dettta senegal. Mittfältet spelar alla i de engelska högstadivisionerna och Gueye är en att hålla ett extra öga på.

Så här tänker vi

Polen är favoriter men oddsen talar för att det kan bli en jämn match. 2,40 på Polen talar för att inget är givet. Däremot finns det offensiva kvalitéer i båda lagen, med Robert Lewandowski som den troligaste målskytten. Vi väljer därför att spela över 1,5 mål till oddset 1,52 hos Bethard.

Vårt speltips: Det blir över 1,5 mål i matchen mellan Polen och Senegal

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com