RB Leipzig vs Manchester City – Speltips Champions League

Rb Leipzig vs Man City speltips CLDet är dags för Manchester City att försöka bryta förbannelsen som inneburit att de aldrig vunnit Champions League. De borde inte ha några problem att ta sig förbi RB Leipzig och nå kvartsfinal med tanke på det spelarmaterial som Pep Guardiola har att förfoga över. Men det går inte helt smärtfritt för City som bara fick 1-1 mot Nottingham i helgens omgång i Premier League. Dock är de givetvis enorma favoriter inför mötet mot Leipzig även om de inleder på bortaplan. 

Datum: 22 februari 2023
Avspark: 21:00
Arena: Red Bull Arena (Leipzig)
Domare: S Gozubuyuk (Nederländerna)

Hämta en oddsbonus hos Expekt och spela på Champions League

Leipzig hade fin form men har tappat lite

RB Leipzig klev in i februari med 18 tävlingsmatcher utan förlust varav 14 segrar. Men sen förlorade de med 1-2 mot Union Berlin och hade innan dess endast spelat 0-0 mot Köln. I helgens Bundesliga var de dock tillbaka på det vinnande spåret när de vann mot Wolfsburg med 3-0. Kan de fortsätta på inslagen väg och vinna mot Manchester City i den första av två åttondelsfinaler i Champions League.

Man City vill ta sig förbi

Manchester City har aldrig vunnit Champions League och hoppas lyckas i år. Men de måste först ta sig förbi RB Leipzig. Under gruppspelet 2021 vann de hemma men föll borta mot Leipzig. Frågan är om de kan vinna den här gången? På de fyra senaste matcherna i Premier League har de förlorat mot Tottenham och tappat poäng mot Nottingham samtidigt som de vunnit mot Arsenal och Aston Villa. 

Manchester City vinner detta möte

Vi tror att Manchester City är tillräckligt starka för att vinna vilket oddsen hos svensk betting också visar. De har ett för starkt lag för att inte ta hem detta. Vi spelar att Man City vinner borta mot Leipzig till oddset 1,91 hos Expekt.

Vårt speltips: Manchester City vinner till oddset 1,91 hos Expekt.

Team Svensk Betting

Hämta en oddsbonus hos Expekt och spela på Champions League