Roma vs Liverpool – Champions League

logga as romaDags för sista semfinalen i Champions League och snart vet vi vem som gör Real Madrid sällskap i finalen. Roma tar emot Liverpool och har ett enormt underläge att hämta in efter att ha förlorat med 5-2 i första matchen. Trots att Liverpool vann klart var heller inte engelsmännen helt nöjda med resultatet från första matchen. Detta då man släppte in två sena mål mot Roma som därmed fick lite hopp inför returen. För att Roma ska ta sig vidare behövs det en seger med 3-0. Exakt samma siffror som behövdes inför returmatchen på Stadio Olimpico mot FC Barcelona. Någon som minns hur det gick då?

Hemmalaget Roma:

Serie A-klubben Roma ligger stabilt på en tredjeplats med fyra poäng ner till femman Inter och bara tre omgångar kvar att spela i ligan. Därför ser det ut som att Roma spelar i Champions League även nästa säsong. Årets upplaga av turneringen kommer fansen i alla fall aldrig att glömma. 3-0 segern mot Barcelona är redan en klassiker för klubben som aldrig vunnit Champions League. Lagets enda titel i Europa är en UEFA-cup seger från 1961 och fansen drömmer om en final i Kiev. Då måste laget upprepa sensationen mot Barcelona och vinna med 3-0

Bortalaget Liverpool:

Liverpool har under Klopps tredje säsong spelat en fotboll som stundtals varit en av Europas allra bästa. Laget ligger trea i ligan och spelar Champions League nästa år. Frågan är bara om man kan vinna hela turneringen i år? I första matchen mot Roma tände laget på alla cylindrar och gick upp i ledning med smått galna 5-0. I slutet av matchen fick man som så ofta förr en genomklappning och tappade in två mål och hade flyt som inte släppte in fler.

Så här tänker vi:

Roma måste vinna och offensivt och Liverpool är ett av lagen som är absolut bäst på omställningar. Vi tror därför på en målrik tillställning och väljer därför att spela över 3,5 mål till oddset 1,86 hos Ladbrokes.

Vårt speltips: Matchen mellan Roma och Liverpool innehåller över 3,5 mål.