Ronaldo lämnar Manchester United

Cristiano Ronaldo lämnar Manchester United. Efter den uppmärksamme intervjun med Piers Morgan, där Ronaldo gick ut och sågade såväl tränare som sitt klubblag, har parterna beslutat att gå skilda vägar. Därmed är 37-åringen numera klubblös när han fokuserar på VM 2022 i Qatar med sitt Portugal. ”Klubben tackar Cristiano Ronaldo för hans enorma bidrar under två sejourer på Old Trafford” skriver Manchester United på Twitter.

Intervjun gjorde situationen ohållbar

Uniteds tränare Erik ten Haag har inte varit imponerad av Ronaldos form och portugisen har endast svarat för 1 mål på 10 matcher i Premier League. Det har gjort att Ronaldo fått spendera mycket tid på bänken.

Ronaldo har inte varit nöjd med sin situation och i en intervju med Piers Morgan för en vecka sedan gick Ronaldo ut och kritiserade det mesta hos sin numera förra arbetsgivare. Såväl tränaren Erik ten Haag som ägarna, klubben och dess anställda fick sig en rejäl känga.

United valde att bryta i förtid

Det var inte särskilt förvånande att Manchester United och klubbens supportrar inte skulle ta emot intervju med öppna armar. Parterna har numera kommit överens om att avsluta kontraktet i förtid, trots att 6 månader återstod av kontraktet.

”Efter samtal med Manchester United har vi ömsesidigt kommit överens om att avsluta vårt avtal tidigare. Jag älskar Manchester United och jag älskar fansen, det kommer aldrig att förändras. Det känns dock som rätt tillfälle för mig att söka en ny utmaning”, säger Cristiano Ronaldo i ett uttalande.

145 mål under två sejourer

Cristiano Ronaldo har tillhört Manchester United under två sejourer. Det var i United hans karriär fick fart mellan år 2003 – 2009 med bland annat Ballon d’OR år 2008. Därefter köpte Real Madrid honom.

Inför säsongen 2021/22 återvände Ronaldo till United och totalt under hans två sejourer stod han för 145 mål på 346 matcher, ett snitt på 0,42 mål per match.

”Klubben tackar honom för hans enorma bidrag under två omgångar på Old Trafford. Vi önskar honom och hans familj en fin framtid”, skriver Manchester United i ett pressmeddelande.