Rosenborg vs Valur – Champions League

Rosenborg BK loggaDags för det nordiska mötet mellan Rosenborg och Valur. Det är något överraskande Valur som har med sig ett bra resultat inför returmötet och Rosenborg lär steppa upp om laget ska ta sig vidare till nästa runda i Champions League. Första mötet slutade 1-0 till isländska Valur som därför förväntas parkera bussen när man gästar Trondheim under onsdagen. Tar sig Valur vidare är det den största sensationen i klubbens historia medan ett uttåg för Rosenborg innebär ett historiskt fiasko.

Hämta din välkomstbonus på 125% upp till 1250 kronor hos Bethard

Hemmalaget Rosenborg

Rosenborg kunde ledda av Lord Bendtner enkelt kamma hem ligan förra säsongen och med lite drygt halva serien spelad 2018 finns det hopp om ännu ett guld, trots andraplats med två poäng upp till serieledaren Brann. I Europa däremot inledde laget inte särskilt imponerande. Varken fans eller klubbledning var nog särskilt oroliga när Valur drogs som motståndare men efter förlust på bortaplan med 0 mål framåt är det andra tongångar nu. Därför är det upp till Rosenborg att visa att man är ett bättre lag än Valur genom en seger under onsdag kväll.

Bortalaget Valur

Valur från Reykjavik är ett lag vars hemmarena tar 1,524 åskådare. Det går därför att anta att laget kommer vara extremt taggade när det väl är dags att få spela på en stor arena som den i Trondheim erbjuder. Valur hade inte vunnit ligan sedan 2007 när man tog hem ligatiteln 2017 men laget har rutin från Europa ändå. 2017/18 tog man sig förbi Ventspils i första rundan efter att just ha vunnit med 1-0 i första matchen. Kan laget hålla undan nu väntar en ännu större framgång för de isländska mästarna.

Så här tänker vi

Rosenborg har inte självförtroendet för tillfället men lär ändå inte ha några problem att vinna över Valur. Vi tror dock inte det blir med så många mål som spelbolagen verkar tro. Därför väljer vi att spela under 3,5 mål till oddset 1,51 hos Bethard.

Vårt speltips: Under 3,5 mål i matchen mellan Rosenborg och Valur till oddset 1,51 hos Bethard

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com