Ryssland vs Saudiarabien – Fotbolls-VM 2018

vladimir putinSay whaaaaat! Fotbolls-VM drar äntligen igång imorgon och även om det är två länder som kanske inte har de största stjärnorna, eller länder med särskilt humana åsikter, är det ändå fantastiskt gott att vi snart ska få uppleva ännu en VM-premiär. Som vanligt är det värdlandet som spelar första matchen och lotten föll på Saudiarabien vilket innebär att Ryssland och Saudiarabien möts i premiären. Ska Ryssland ta premiärsegern som Putin kräver eller blir det Saudiarabien som är vassast av de två omvända PK-lagen!

Hämta din välkomstbonus på 125% upp till 1250 kronor hos Bethard

Hemmalaget Ryssland

Ryssland behöver tre poäng i premiären eftersom laget säkerligen siktar mot slutspelet. Uruguay är gruppens solklara favorit medan Egypten är lite osäkert var de står, framförallt efter Salahs skada. Ska Ryssland ha ett bra VM hänger mycket på målvakten Akinfeev. Han har blandat supervassa räddningar med märkliga tavlor och det är osäkert vart vi har honom inför VM. Håll ett extra öga på Smolov som enkelt kan stänka dit några bollar mot ett svagt motstånd.

Bortalaget Saudiarabien

Oljelandet som precis gjort det lagligt för kvinnor att köra bil, är tillbaka i VM-sammanhang för första gången på 12 år. Laget är en klar underdog i grupp A men har överraskat i VM förr. 1994 gick man till åttondelsfinal men där blev Sverige, med Kenneth Andersson i spetsen, alldeles för svåra. Lagets hopp står till Taisir Al-Jassim och målskytten Mohammad Al-Sahlawi. Den sistnämnde har gjort 28 mål på 38 landskamper vilket är ett ofattbra snitt. Dock krävs det mer än mål från anfallsstjärnan om man ska rå på Ryssland.

Så här tänker vi

Ryssland har fördel av hemmaplan och dessutom ett starkare lag på pappret än vad Saudiarabien har. Med tanke på allt som står på spel kan det bli en viss press på båda lagen och därför är det inte allt för osannolikt att det blir en målsnål match. Vi tror dock Ryssland är snäppet vassare och väljer att spela seger för Ryssland till oddset 1,41 hos Bethard.

Vårt speltips: Ryssland besegrar Saudiarabien till oddset 1,41 hos Bethard

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com