Schweiz vs Island – UEFA Nations League

Hamrén IslandFör att vara grupp A är mötet mellan Schweiz och Island ganska svagt. I alla fall om man jämför A-gruppens övriga nationer i form av Belgien, England, Spanien, Tyskland, Frankrike, Portugal, Italien osv. Island har ny förbundskapten och det är ingen mindre än Erik Hamrén som ska styra skutan. Många i Sverige har varit ifrågasättande till Hamrén vid rodret men det återstår att se hur han lyckas.

Hämta din välkomstbonus på 300% upp till 800 kronor hos Mobilebet

Hemmalaget Schweiz

Schweiz är en nation Sverige minns väl från VM. Det var ju nämligen blågults motståndare i åttondelsfinalen. Schweiz har dock ett otroligt bra lag med stjärnor som Shaqiri och hade inte legat i A-gruppen om man inte imponerat. Man plockade dessutom poäng mot självaste Brasilien i VM även om Sverige som sagt blev för svåra i åttondelsfinalen. Nu är det upp till alplandet att bjuda hemmafansen på Kybunpark i St. Gallen på en härlig fotbollsupplevelse genom en seger mot ö-nationen Island.

Bortalaget Island

Island gick till sitt första VM någonsin och var därmed den minsta nationen någonsin att nå ett VM. Något som blir ännu mer imponerande med tanke på att man vann sin kvalgrupp före Kroatien och Turkiet. Dessutom spelade laget EM 2016 under ledning av Lars Lagerbäck, och nådde hela vägen till kvartsfinal efter att bland annat ha slagit ut England. I VM inledde man starkt med seger över Argentina  men efter förlust mot såväl Nigeria som Kroatien var loppet kört och laget ute ur turneringen. Nu har man en ny tränare i form av Erik Hamrén som ska leda laget till EM 2020 och framgång i Nations League.

Så här tänker vi

Det är en tuff uppgift för Hamrén att åka till Schweiz i sin första match som huvudtränare. Schweiz har inte förlorat på hemmaplan sedan man mötte Belgien i en träningsmatch 2016. Sviten bryts inte nu och framförallt inte mot Hamréns Island. Vi väljer att spela seger för Schweiz till oddset 1,64 hos Mobilebet.

Vårt speltips: Schweiz vinner över Island till oddset 1,64 hos Mobilebet.

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com