Svenska Riksdagsvalet 2018

Centerpartiet loggaRiksdagsvalet ligger vid dörrkarmen vilket säkerligen inte har undgått någon med tanke på hur sociala medier, gator, torg, ja i princip varenda plats i Sverige just nu handlar om politik. Vi vill såklart inte vara sämre men istället för att säga till vart ni ska rösta, säger vi till er vart ni ska betta istället detta politiska val 2018, som går av stapeln söndagen den 9 september. Glöm inte, röstar du inte så kan du inte klaga. Utan då får du helt enkelt stå ut med samhället i 4 år till med vetskapen att du hade kunnat påverka.

Hämta din välkomstbonus på 200% upp till 1000 kronor hos Unibet

Vem bildar regering 2018?

Det har varit mycket snack om vem som ska bilda regering. Tack vare att SD förväntas få så många röster, kanske till och med bli det största partiet, är det ingen av de klassiska blocken S+V+MP eller M+L+C+KD som kan skaffa sig majoritet med över 50%. Detta har öppnat för att nya regeringar eventuellt skulle kunna bildas men blocken splittrar man inte på i första taget. Istället lär blocken fortsätta med sina nuvarande samarbeten om det inte blir så att SD går långt över förväntan, då partierna kommer tvingas att samarbeta över blockgränserna. Om det är demokratiskt eller inte får någon annan avgöra, vi lägger bara fram fakta.

KD:s uppryckning imponerande

Kristdemokraterna såg länge ut att hamna under 4%-spärren men efter många bra debatter av partiledaren Ebba Busch Thor har KD hamnat långt över 4% i de senaste opinionsundersökningarna. Visserligen var det många som blev provocerade av Sara Skyttedals post på Instagram där hon la ut en bild på en Lotus som hon kört till en partistuga. Bredvid stod miljöpartiets fordon som var en cykel. Hon försökte väl spela cool men i tider där klimatfrågan blir allt viktigare, framförallt för de yngre väljarna, är det inte särskilt begåvat med en sådan post. Men detta verkar alltså inte ha påverkat KD som ökat ganska kraftigt senaste tiden. Därför har oddsen droppat kraftigt på att KD får över 4%. I skrivande stund ligger oddset på 1,17 när det för bara någon vecka sedan var betydligt högre än så.

Centerpartiet gör sitt starkaste val på länge

Ett parti som fått sig ett rejält lyft sedan valet 2014 är Centerpartiet. Senaste gången partiet fick över 10% av rösterna var 1988 men sedan dess har det inte varit särskilt muntra tider för gamla bondeförbundet. Nu verkar dock vindarna har vänt för Centern som varit över 10% i flera av de senaste opinionsundersökningarna. Något som tyder på att Centerpartiet kan hamna betydligt högre än 2014 då man fick 6,1% av rösterna. Trots att man legat över 10% flera gånger väljer Unibet att sätta en gräns på 8,5%. Med tanke på klimatfrågans debatt efter den heta sommaren och att många inte vill rösta på miljöpartiet tack vare deras vänsterpolitik, är det högst sannoligt att Centerpartiet når sitt bästa resultat sedan 1988.  Vi tror helt klart att Centerpartiet med Annie Lööf i spetsen kommer att ta sig över 8,5% och väljer att spela på över 8,5% till oddset 1,65 hos Unibet.

Vårt speltips: Centerpartiet får över 8,5% av rösterna till oddset 1,65 hos Unibet

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com