Sverige vs Spanien – EM-kval

Sveriges jakt på en direktplats till EM fortsätter och efter matchen borta mot Malta är det nu dags för gruppettan Spanien att komma på besök till Friends Arena i Solna. Sverige skulle behöva en seger för att koppla ett grepp om andraplatsen och därmed slippa ta omvägen via Nations League för att nå EM. Nu kan det gå trots en förlust och Spanien är en oerhörd svår motståndare. Samtidigt har Sverige slagit nationer som Frankrike och Italien på hemmaplan och under Janne Andersson har Sverige bara förlorat en tävlingsmatch på Friends Arena.

Hämta din välkomstbonus hos Mr Green idag

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Hemmalaget Sverige

Sverige har gjort som förväntat detta EM-kval till största del. De dubbla kryssen mot Norge är väl okej även om tre poäng i hemmamatchen hade inneburit att det såg bättre ut inför avslutningen. Sverige behöver ta minst två segrar på de avslutande tre omgångarna för att nå EM. Annars finns risken att Janne Anderssons mannar inte får chansen att visa upp sig i mästerskap som de gjorde så framgångsrikt i VM 2018.

Bortalaget Spanien

Spanien leder grupp F i överlägsen still. De har gått rent och vunnit samtliga matcher i detta EM-kval och har i princip alla spelare i Champions League. Även om Sverige skulle vinna mot Spanien kommer spanjorerna ligga kvar tryggt i sin ledning, så stor skillnad är det mellan lagen. Det spanska landslaget kryllar av världsstjärnor och är en av nationerna som är favorit att vinna hela VM. Med världsspelare på varje position blir det minst sagt en tuff uppgift för de blågula spelarna.

Så här tänker vi

Spanien är nationen att slå detta VM men tyvärr tror vi inte svenskarna lyckas. Styrkan som fanns i VM-kvalet och under VM har inte riktigt synts till under EM-kvalet även om EM-drömmen lever i allra högsta grad. Vi tror tyvärr spanjorerna blir för svåra för svenskarna med tanke på spelarna de har i sin startelva. Vi väljer därför att spela bortaseger och hittar bra odds hos Mr Green som ger 1,58.

Vårt speltips: Spanien besegrar Sverige på Friends Arena. 2 spelas till oddset 1,58 hos Mr Green.

Team Svenskbetting