Sydkorea vs Mexiko – Fotbolls-VM 2018

South korea playerDags för Sveriges gruppmotståndare att drabba samman i Rostov under lördag eftermiddag. Det är Mexiko som är klara favoriter i matchen efter att oväntat ha lyckats vinna mot regerande världsmästaren Tyskland med 1-0. Nu är mexarna ute efter att ännu en gång nå åttondelsfinalen, något som skulle innebära att laget lyckas ta sig vidare från gruppen sjunde VM i rad.

Hämta din bonus på 100% upp till 1000 kronor hos LeoVegas

Hemmalaget Sydkorea

I den första matchen mot Sverige imponerande Sydkorea knappast. Laget såg väldigt svagt ut och är kanske en av turneringens svagaste lag. Förutom någon halvchans de första 10 hade Sydkorea inte ett smack att säga till om. Även om man som svensk hoppas att det betyder att Sverige var riktigt bra gäller det att vara realistisk. Sydkorea är inte vad de har varit även om man har Tottenhams stjärna Heung Min-Son. Det återstår att se om man kan höja sig mot Mexiko.

Bortalaget Mexiko

Mexiko har skaffat sig utomordentliga förutsättningar efter segern mot Tyskland. Det finns ingenting som längre talar för att Mexiko inte går till åttondelsfinal detta VM. Isåfall ska man förlora mot Sydkorea idag. Laget har bra spelare med spetsegenskaper som Chicharito men framförallt Carlos Vela som dominerar MLS i nystartade L.A.F.C.

Så här tänker vi

Mexiko ska inte ha några problem mot Sydkorea men mycket kan hända i fotboll. Jag är inte lika övertygad om att mexarna blir lika farliga mot defensiva motståndare men samtidigt är det inte något som talar för att man inte är flera nivåer bättre än Sydkorea. Hur som helst väntar ett defensivt Sydkorea och därför tror vi på en målsnål match. Vi väljer att spela under 2,5 mål till oddset 1,57 hos LeoVegas

Vårt speltips: Under 2,5 mål i matchen mellan Mexiko och Sydkorea till oddset 1,57 hos LeoVegas

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com