Sydkorea vs Senegal – Träningslandskamp

son min heungVM är väldigt snart här och de absolut sista träningsmatcherna ska spelas av innan turneringen drar igång nästa torsdag med match mellan Ryssland och Saudiarabien. Idag ska vi dock inte fokusera på något av dessa länder utan istället på Sveriges gruppmotståndare Sydkorea, och våra övermän från 2002 – Senegal. Vem vinner matchen och får med sig självförtroende innan VM i Ryssland 2018.

Hämta din välkomstbonus på 100% upp till 100 kronor hos LeoVegas

Hemmalaget Sydkorea

Sydkorea har knappast haft en dans på rosor den senaste tiden och interna stridigheter och skador på nyckelspelare har gjort att man knappast är någon favorit i VM-gruppen där man ställs mot Tyskland, Sverige och Mexiko. Sydkorea har en stjärna i form av Heung Min Son men frågan är om en man kan göra hela laget. Mot Senegal bör det dock ges ytor och med tanke på försvarsspelet hos motståndaren (eller brist på) kan Tottenham-spelaren smälla dit en balja eller två.

Bortalaget Senegal

Senegal är inte det mest omtyckta landslaget i Sverige efter deras tursamma vinst mot Sverige 2002. Då gjorde landet sitt första VM någonsin. Sedan dess har man inte lyckats ta sig till mästerskapet men nu 2018 är man tillbaka. Även om man knappast är favoriter att gå vidare har man en gynnsam grupp i form av Polen, Colombia och Japan. Knappast Dödens Grupp!

Så här tänker vi

Sydkorea kommer säkerligen ta sig samman men frågan är om det räcker mot Senegal. Afrikanerna är starkare fysiskt och lär mala ner sina motståndare utan några större problem. Laget imponerade under kvalet och tog sig enkelt till VM i tuff konkurrens som det numera är mellan de starka afrikanska nationerna. Vi väljer att spela på seger för Senegal till oddset 2,05 hos LeoVegas.

Vårt speltips: Senegal vinner mot Sydkorea till oddset 2,05 hos LeoVegas

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com