The Mauler återvänder i Fight Night 174

1 år efter en förödande förlust på svensk mark som ledde till att svensken lämnade UFC gör nu Alexander ”The Mauler” Gustafsson sin efterlängtade comeback. Detta i UFC Fight Night 174 på Flash Forum – Yas Island, Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten. Galan drar igång tidig söndag morgon den 26:e Juli 2020 och tillhör UFC on ESPN. Matchen är Gustafssons debut i UFC’s Heavyweight division och går mot brasilianske Fabricio Werdum, en veteran med 23-9-1 i professionellt rekord. Galans huvudkort är mellanviktarna Robert Whittaker mot Darren Till. Matchen kan du se på Viaplay.

Werdum har förlorat sina 2 senaste matcher och spelbolagen placerar honom som matchens underdog. Kaxige Gustafsson säger sig vara i toppform och att ha hittat sin perfekta vikt. Om detta är sant återstår att se, då han är rätt duktig på att snacka. Vi tippar dock på att han har ett starkt övertag mot den större, långsammare Werdum. Då Gustafsson varit borta från proffs scenen ett bra tag kan vi inte veta exakt vilken form han är i. Därför nöjer vi oss med att betta på matchvinnaren.

Vi tippar därför på vinst för Gustafsson till oddsen 1.40 hos LeoVegas.

Upp och ned för Arbogasonen

Om det är någon fighter som det gått mycket fram och tillbaka för så är det Gustafsson. Efter 2013 års gala UFC 165, då han nätt och jämt förlorade titelmatchen mot Jon Jones efter 5 ronder och ett tvivelaktigt domslut, var svensken på toppen av världen. För att förtjäna titelmatchen hade han vunnit 6 imponerande matcher på raken, och fighten mot Jones lämnade MMA-världen mållös. Enligt många var det Gustafsson som egentligen förtjänade titeln Light Heavyweight champion. Efter titelmatchen började det dock sakta dala utför för Arbogasonen.

När han väl fick sin chans på en returmatch mot Jones 5 år senare åkte han på pinsamt mycket stryk i UFC 232. Hans motivation fortsatte att sjunka, och ett flertalet skador gjorde inte saken bättre. Svenskens officiella rekord fortsatte att dala nedåt och nådde 18-6-0 efter submission-förlust mot Anthony Smith i UFC Fight Night 153, den första Juni 2019. Matchen var på hemmamark i Globen, live inför 14,000 besvikna svenskar. I intervjun efter matchen gick han officiellt ut med sin pension från UFC. Han är än idag rankad 7:a i UFC’s Light Heavyweight.

Resultatet? Så här tror Svenskbetting!

Efter mycket om och men, rykten och spekulationer är han alltså nu tillbaka. Starkare och framförallt större än någonsin, när han gör sin debut som tungviktare. Med 92,99 kg på sina

195 cm har han övertag i räckvidd, men är nästan 10 kg lättare än den brasilianske motståndaren. Detta är dock ett medvetet val från Alexander, som säger att han ligger på sin perfekta vikt för att fightas på topp. Gustafsson har en tendens att vilja ta motståndare till mattan. Men i denna match bör han ha stor fördel i att sikta på boxning.

Vi tror och hoppas att Gustafsson kan dansa runt den tyngre motståndaren och dra till med en vinst genom sin karaktäristiska shuffle-boxning med vassa knän.

Därför bettar vi på Alexander ”The Mauler” Gustafsson till 1:40 hos LeoVegas.

Team Svenskbetting

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting - speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2022 Svenskbetting.com