Tottenham Spurs vs FC Barcelona – Champions League

wembleyTottenham har pressen på sig efter förlusten mot Inter i premiären och behöver tre poäng i hemmamötet mot gruppens favorit FC Barcelona. Spurs har inte inlett säsongen lysande men på senare tid har man hittat formen igen. För Barca gäller endast seger om inte krisrubrikerna ska börja komma efter att laget inte vunnit på tre raka ligamatcher. Spelplats är nationalarenan Wembley i London och avpark är 21:00.

Hemmalaget Tottenham

Spurs vann samtliga hemmamatcher under Champions League förra året, till och med den mot Real Madrid som senare gick och vann hela turneringen. I premiären borta mot Inter hade Tottenham ledningen med 1-0 till matchens slutskede. Icardi kvitterade dock i den 86:e minuten och på tilläggstid tappade man sedan till 1-2 sen Vecino smällt dit bollen. Nu väntar Barcelona och man behöver bättra på sin statistik mot spanska lag. Hemmasegern mot Real Madrid förra säsongen är lagets enda seger på de tolv senaste försöken mot spanska lag i Europaspelet.

Bortalaget FC Barcelona

Barcelona har fått se antagonisten lyfta CL-pokalen tre år i rad och vill bryta trenden för att få hem pokalen till Katalonien. Messi är som vanligt spelaren som ska göra skillnaden. På 28 matcher mot engelskt motstånd har Messi stått för 20 mål. Barcelona tog faktiskt emot Tottenham i sommarens försäsongsturnering och då vann med 3-2.

Så här tänker vi

Sommarens möte gick till Barcelona men Tottenham var otroligt starka på hemmaplan i Europa förra säsongen. Det är två offensiva lag med försvar som lämnat en del att önska under säsongen. Det brukar bli målglada historier när lagen spelar. Vi väljer därför att spela på över 2,5 mål till oddset 1,54 hos Mobilebet.

Vårt speltips: Över 2,5 mål i matchen mellan Tottenham och FC Barcelona

Mats Andersson – Redaktör svenskbetting.com