Trelleborgs FF vs Hammarby IF – Allsvenskan

vångavallen tffVärmen fortsätter ligga som ett täcke över Sverige och efter VM är allsvenskan äntligen i full gång igen. Var och varannan dag spelas det matcher i Sveriges högsta serie och denna gången är det Trelleborg mot Hammarby vi tar oss en titt på. Två formsvaga lag efter uppehållet men där Hammarby har tabellplaceringen som talar till deras fördel.

Hemmalaget Trelleborg

TFF gjorde comeback till allsvenskan denna säsongen men frågan är om man lyckas hänga kvar. Visst har laget tagit poäng mot en del topplag som bland annat Norrköping, Djurgården och Malmö FF, men frågan är hur man står sig mt Hammarby? Sedan uppehållet har TFF spelat tre matcher i allsvenskan. Där har det blivit två förluster och ett kryss. Ska TFF lyfta från kvalplats krävs det en seger i någon av de två hängmatcherna man har på Sirius.

Bortalaget Hammarby

Bajen inledde säsongen lysande och var faktiskt serieledare inför VM-uppehållet. Nu ligger AIK sex poäng före, men dock med två matcher mer spelade. Ska Bajen kunna konkurrera om guldet krävs det att man vinner mot TFF, trots att det är bortaplan som gäller. Spelare för spelare är Hammarby betydligt bättre men formen efter uppehållet har inte varit fantastisk. På tre matcher har det bara blivit en seger och den kom hemma mot jumbon Dalkurd. Framförallt målskyttet har sinat, något som måste bli bättre mot TFF.

Så här tänker vi

Hammarby är bättre men TFF har levererat hyfsat mot topplagen.  Senast lagen möttes var 2012 så det är svårt att dra några referenser därifrån. Vi tror dock att bajens nedåtgående form kommer få dem att tappa placeringar i tabellen men den stora frågan är egentligen om man kan hitta tillbaka till vårens form. Vi tror inte det men att man är tillräckligt starka för att få en seger mot TFF. Vi väljer därför att spela på seger för Hammarby till oddset 1,60 hos Bethard.

Vårt speltips: Hammarby vinner borta mot TFF till oddset 1,60 hos Bethard

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com