Turkiet vs Ryssland – UEFA Nations League

turkiet bollSveriges gruppmotståndare i UEFA Nations League gör upp när Turkiet tar emot värdnationen Ryssland på Senol Gunes Stadium i Trabzon. Det är en oviss match mellan två lag som verkligen vill vinna. Ryssland för att visa att VM inte var någon tillfällighet och Turkiet som aldrig ens var nära att nå VM. Den svenske tittaren hoppas säkerligen på ett kryss. Något som på förhand skulle vara ett gynnsamt resultat för Sverige.

Hämta din välkomstbonus på 200% upp till 1000 kronor hos Unibet

Hemmalaget Turkiet

Turkiet hade visserligen en tuff kvalgrupp med både Island och VM-finalisten Kroatien, men var aldrig ens nära att nå mästerskapet. Därför är det svårt att veta vart vi har Turkiet idag. Man har nämligen bara spelat träningsmatcher efter kvalgruppens slut i Oktober. Senaste matchen landet spelade var faktiskt mot just Ryssland inför VM. Den matchen slutade 1-1. Nu är det upp till turkarna att börja på en ny kula och sikta på en hemmaseger mot Ryssland.

Bortalaget Ryssland

Ryssland gjorde en imponerande insats i VM. Som grupptvåa tog sig vidare från grupp A innan man slog ut Spanien på straffar i åttondelsfinalen. I kvartsfinalen mot Kroatien tog man matchen också till straffar men den gången lyckades det inte hela vägen. Att nå en kvartsfinal var dock mer än någon hade hoppats på och det ryska fotbollslandslaget såg ut att inte kunna bli trötta.

Så här tänker vi

Det blir en oerhört jämn match mellan två lag som verkligen vill vinna. Turkiet har fördelen av hemmaplan och av historik vet man att fansen är en stor fördel när Turkiet spelar hemmalandskamper. Dock har Ryssland självförtroende efter VM och har fått ihop något bra. Vi tror matchen ändå går Turkiets väg till slut och väljer därför att spela hemmaseger till oddst 2,30 hos Unibet.

Vårt speltips: Turkiet vinner över Ryssland till oddset 2,30 hos Unibet

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com