Tyson Fury vs Dillian Whyte – Speltips boxning

Den 23 april är det äntligen dags för fighten alla har väntat på. Det kommer att vara 94 000 åskådare på Wembley som kommer att följa det som beskrivits som Storbritanniens största fight genom tiderna. Det finns ingen kärlek mellan dessa fighters utan det kommer att bli en rejäl batalj för bältet i tungvikt. Fury är något av en favorit men det är först under lördagskvällen vi vet hur det slutar. 

Tyson Fury är obesegrad

Den brittiske boxaren Tyson Fury har aldrig förlorat en fight i sitt liv. Han började sin professionella karriär 2008 när han besegrade Béla Gyöngyösi i Nottingham. Sedan premiärsegern har han gått ytterligare 31 fighter och vunnit samtliga med undantag för det oavgjorda resultatet mot Deontay Wilder 2018.

Just Deontay Wilder är den han gått flest matcher mot då han vunnit mot honom två gånger efter det oavgjorda mötet. Andra gången han mötte Wilder vann han WBC och de vakanta The Ring heavyweight titles. Därefter försvarade han sina bälten den 9 oktober 2021 i T-Mobile Arena. 

Fury har inte gått en fight i England sedan 2018 då han besegrade Sefer Seferi i Manchester. Nu blir det ännu mer spektakulärt när han äntligen får fightas på Wembley i matchen som blivit uppskjuten flera gånger. Har Fury vad som krävs för att försvara sina bälten eller kan Whyte överraska?

Dillian Whyte från Jamaica siktar på segern

Dillian Whyte har gått vägen till boxning genom kickboxning och MMA. Han har tidigare haft WBC heavyweight titeln mellan 2019 – 2020. Han inledde sin boxningskarriär professionellt år 2011 med en seger mot Michael Matuszewski. Därefter gick han obesegrad fram till 2015 då han i sin 17e proffsmatch förlorade mot Anthony Joshua på The O2 Arena i London. Därefter vann han 11 matcher innan hans andra förlust kom mot Alexander Povetkin den 22 augusti 2020 då han också förlorade WBC Interim Heavyweight Title.

Men redan 27 mars 2021 skulle han ta tillbaka titeln när han vann mot samme Alexander Povetkin vilket gör att han nu sitter på detta bälte igen inför matchen mot Tyson Fury. Totalt har Whyte gått 30 fighter i sin karriär där han vunnit 28 varav 19 på knockout. Det har totalt blivit två förluster under karriären.

Tyson Fury är favorit

Fury kommer garanterat att lyftas fram av publiken på Wembley. Att ha chansen att försvara sitt bälte inför 94 000 åskådare lär vara en tillräcklig kick och motivation, om det nu behövs någon sådan. Fury har sett oerhört stark ut i sina senaste fighter och även om det kommer att bli jämnt finns det en anledning till att han är favorit hos svenska bettingsidor

Vi tror helt klart att Tyson Fury har vad som krävs för att vinna denna fight och därför spelar vi honom som segrare och hittar riktigt bra odds hos Casumo.

Vårt speltips: Tyson Fury vinner över Dillian Whyte och vi spelar detta hos Casumo som har bra odds på matchen.

Andra fighter under galan

Det är inte bara Tyson Fury och Dillian Whyte som går upp i ringen på Wembley. Dock är det givetvis så att det absoluta huvudfokuset ligger på denna titelmatch i tungvikt. Men det finns andra brittiska och irländska boxare som kommer att lyftas fram av publiken på Wembley. Du kan också oddsa live på samtliga fighter.

Bland annat blir det spännande att se hur det går mellan irländaren Anthony Cacace mot Colombianen Jonathan Romero i lättvikt. Detsamma gäller i fjädervikt i det helbrittiska mötet mellan Isaac Lowe och NIck Ball. Brittiskt blir det också i matchen mellan DAvid Adeleye och Chris Healey i tungvikt. Vidare ska Tommy Fury försöka vinna mot polacken Daniel Bocianski i lätt tungvikt. Du kan spela på alla dessa fighter hos Casumo.

Team Svensk Betting

Hämta en oddsbonus hos Casumo och betta på boxningsgalan på Wembley