Valencia vs FC Barcelona – Copa del Rey

Andra semifinalen av två väntar när Valencia och FC Barcelona drabbar samman på Mestalla i Valencia. Första matchen slutadeValenica fotbolls arena 1-0 till Barcelona men nu har Valencia fördelen av hemmaplan. Bägge lagen hade mindre bra resultat i helgens ligamatcher som innebar tappad poäng för Barcelona och förlust för Valencia. Vem är starkast torsdagens match?

Hämta din bonus på 125% upp till 1250 kronor hos Bethard

Hemmalaget Valencia

Valencia har haft en bra säsong och ligger på en tredje plats i La Liga. Detta trots att det blivit 2 raka förluster i ligan mot Real Madrid och Atletico Madrid. I senaste cupmatchen mot Barcelona blev det också förlust och det tuffa spelschemat som liknat en mardröm är över efter matchen mot Barcelona. På Mestalla har Valencia varit svårslaget och att veta att det blir förlängning vid 1-0 hade nog laget knappt vågat hoppas på men förutsättningarna är inte optimala men långt ifrån omöjliga för Valencia.

Bortalaget FC Barcelona

FC Barcelona har varit på en egen nivå i spansk fotboll under säsongen. Ligan är i inte avgjord i teorin men de flesta är nog eniga om att den är det i praktiken, framförallt när rivalen och regerande mästaren Real Madrid fortsätter sin kräftgång. Visserligen blev det ett oväntat poängtapp mot lokalrivalen Espanyol i helgens La Liga men titeljagande Barcelona slarvar inte bort det här trots en oerhört tuff bortamatch. Senaste gången lagen möttes på Mestalla blev det 1-1.

Så här tänker vi:

Barcelona har med sig 1-0 och kan därför spela på resultat. Även om Valencia måste gå för segern är Barcelona för starka men då Barca lär vara defensivt lagda är det rimligt och tro på ett oavgjort resultat. Vi tror på en jämn match där det slutar oavgjort och hämtar oddset 4,30 hos Bethard.

Vårt speltips: Matchen mellan Valencia och FC Barcelona slutar oavgjort till oddset 4,3 hos Bethard

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com