Valletta vs Kukesi – Champions League

valletta logo fotbollChampions League-kvalet fortsätter och vi reser ner till soliga Malta (i alla fall mentalt) för matchen mellan Valletta och albanska Kukesi i Champions League. Detta kan vara den mest spännande av mötena i kvalet eftersom de flesta andra matcher är avgjorda på förhand. I denna matchen däremot är det helt öppet efter 0-0 förra veckan. Blir det Malta eller Albanien som får ett lag i nästa runda?

Hämta din välkomstbonus på 200% upp till 1000 kronor hos Unibet

Hemmalaget Valletta

Valletta är tillbaka i finrummet för första gången på länge som representant för Malta i Champions League. Det är knappast några fans som tror laget ska gå hela vägen till gruppspelet men det finns möjligheter att ta sig vidare till nästa runda. Kukesi från Albanien ska man kunna slå på hemmaplan och efter 0-0 borta räcker det med 1 mål för att avancemanget ska vara säkrat. Det gäller för fansen på Centenary Stadium att lyfta fram sitt lag om det ska bli någon fotbollsfest i sommar på Malta!

Bortalaget Kukesi

Faktum är att det inte ens är albanska mästarna som spelar i Champions League för Albanien. Kukesi blev ”bara” tvåa i ligan, något som normalt sett inte innebär spel i Champions League. Anledningen till detta är att den albanska mästaren Skënderbeu blivit anklagade och dömda för matchfixning, något som innebär 10 års avstängning från alla europeiska turneringar. Istället gick platsen till Kukesi som får representera Albanien 2018 i CL. Kan man rå på Valetta på bortaplan eller är laget helt enkelt inte tillräckligt bra för denna nivå?

Så här tänker vi

Visst är Valletta knappast ett topplag i Europa men på hemmaplan borde man vara starkare än Kukesi. Vid förra årets kval lyckades den maltesiska representanten ta sig förbi första rundan och Valletta vill inte vara sämre. Vi tror att man är starkare än sin motståndare och väljer att spela på hemmaseger för Valletta till oddset 2,20 hos Unibet.

Vårt speltips: Valletta vinner över Kukesi till oddset 2,20 hos Unibet

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com