Finland vs Slovenien – Speltips EM-kvalet

Finland vs Slovenien - Speltips EM-kvaletFinland behöver vinna mot Slovenien om en direktplats till Fotbolls-EM fortfarande ska vara inom rimligagränser. Detta då Slovenien gått rent i sina två första matcher i EM-kvalet. Finland i sin tur inledde med förlust borta mot gruppfavoriten Danmark med 1-3. Men därefter vann de borta mot Nordirland med 1-0. Nu återstår det att se om de har vad som krävs för att vinna mot Slovenien också. Enligt oddsen hos svensk betting är Finland knappa favoriter men det lär bli en jämn match i Helsingfors, den finska huvudstaden. 

Datum: 16 juni 2023
Avspark: 18:00
Arena: Helsinki Olympic Stadium (Helsingfors)

Hämta en välkomstbonus hos Bethard och spela på EM-kvalet

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

Finland är knappa favoriter

Finland tog sig sensationsartat till EM senast och hoppas kunna kvalificera sig igen till EM 2024. Men då krävs det nog seger hemma mot Slovenien då fredagens motståndare är de som förväntas utmana Finland om andraplatsen bakom Danmark. Finland förlorade väntat mot Danmark i första kvalmatchen men kunde tre dagar senare vinna mot Nordirland. Nu väntar först Slovenien hemma och sedan San Marino på måndag. Kan Finland ta sex poäng här ser det bra ut inför fortsättningen av kvalet.

Slovenien har inlett starkt

Visserligen har de båda segrarna kommit mot Kazakstan och San Marino men Slovenien är det enda laget med full pott efter två kvalomgångar. Skulle de ta en seger mot Finland ser de ut att kunna nå EM 2024 utan några större problem. Slovenien är dock underdogs men hoppas kunna överraska och i alla fall ta poäng på bortaplan.

Finland behöver tre poäng

Efter att Danmark överraskande förlorat borta mot Kazakstan är Grupp H oväntat öppen. Finland kan med segrar mot Slovenien och Kazakstan leda gruppen efter fyra matcher. De var oerhört starka i förra kvalet på hemmaplan och vi tror de lyckas vinna mot Slovenien. Därför spelar vi Finland som segrare till oddset 2,50 hos Bethard.

Vårt speltips: Finland vinner hemma mot Slovenien till oddset 2,50 hos Bethard.

Team Svensk Betting

Hämta en välkomstbonus hos Bethard och spela på EM-kvalet

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller