Rumänien vs Nederländerna – Speltips Åttondelsfinal EM 2024

Rumänien har varit en av de stora positiva överraskningarna i detta EM-slutspel efter att man vann sin grupp före Belgien, Slovakien och Ukraina. Nu väntar en spännande åttondelsfinal mot Nederländerna som inte nått upp till den nivå vi förväntat oss av Koemans mannar. Men trots detta är det Nederländerna som är enorma favoriter om vi tittar på oddsen hos svenska spelbolag. Inget av lagen har vunnit sedan premiären och det återstår att se vem som går vinnande ur striden. Räkna med en spännande match på Allianz Arena i München.

  • Datum: 2 juli 2024
  • Avspark: 18:00
  • Arena: Allianz Arena (München)
  • Domare: F Zwayer (Tyskland)

Odds på matchen Rumänien vs Nederländerna

  • Rumänien – 9,00
  • Oavgjort – 4,74
  • Nederländerna – 1,40

Hämta en oddsbonus hos LeoVegas

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

Rumänien är vidare för första gången sedan 2000

För första gången sedan EM 2000 ska Rumänien spela slutspelsmatch i ett Europamästerskap. Detta efter att man i sista matchen mot Slovakien kunde spela på ett oavgjort resultat, ett resultat som tog båda lagen vidare. Nu återstår det att se om Rumänien kan hota Nederländerna.

Rumänien inledde EM på bästa sätt genom att vinna mot Ukraina med 3-0. Därefter föll man mot Belgien med 0-2 och kunde sedan spela på oavgjort i den sista matchen. Att som gruppvinnare få Nederländerna som grupptrea är en oturslottning men samtidigt har Rumänien visat att de är att räkna med när de spelar på topp. Kan de hitta samma fina spel som i premiären mot Ukraina? För det krävs något extra för att vinna mot Nederländerna.

Koemans Nederländerna har varit en besvikelse

Nederländerna inledde mästerskapet med att vinna mot Polen med 2-1 men det var en seger som satt långt inne då man först avgjorde i matchens slutminuter efter att inhoppande Weghorst avgjort. Efter premiären har Nederländerna inte vunnit någon match i turneringen. Man gjorde en spemässigt okej prestation mot Frankrike men lyckades inte få in bollen utan matchen slutade 0-0.

I den sista matchen mot Österrike behövde Nederländerna ta poäng för att sluta topp 2. Men man stod för en svag prestation mot Ralf Ragnicks Österrike och förlorade matchen med 2-3. Därmed gick man vidare som bästa trea och hade flyt att få möta Rumänien som på pappret är den sämsta gruppettan bland åttondelsfinalerna. 

Nederländerna är favoriter

Tittar vi på oddsen är det Nederländerna som är klara favoriter. Oddsen 1,40 vittnar om att spelbolagen håller Nederländerna som enorma förhandsfavoriter. Man har haft ett övertag på Rumänien och vunnit samtliga matcher sedan 2008 mot sin motståndare. 

Men underskatta inte Rumänien som har ett starkt kollektiv och vann sin grupp rättvist. Framförallt var man oerhört bra mot Ukraina och visade att man har ett lag som kan hota riktigt bra motståndare. 

Oddsen på att vinna matchen ligger på 9,00 för Rumänien och att gå vidare går att få till odds 5,00. Nederländernas odds på 1,40 visar att de lär gå vidare om vi ska tro spelbolagen och 1,20 på avancemang till kvartsfinal med förlängning och straffar inkluderat. 

Vårt speltips på matchen

Rumänien är underdogs och vi tror att de får det tufft. Men oddsen på Nederländerna har inget spelvärde med tanke på deras svaga form och att det är en slutspelsmatch där allt kan hända. Båda lagen har haft svårt att hålla tätt och vi tror därför på en målrik match. Av denna anledning väljer vi att spela över 2,5 mål till odds 1,88 hos LeoVegas.

Vårt speltips: Över 2,5 mål till odds 1,88 hos LeoVegas.

Team Svensk Betting

Hämta en oddsbonus hos LeoVegas och betta på EM 2024

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller