Spanien mot Tyskland – Speltips EM 2024 Kvartsfinal

Vilken kvartsfinal som väntar på fredag när Spanien och Tyskland gör upp i kvartsfinal på MHP Arena i Stuttgart. Det är Spanien som är knappa favoriter enligt oddsen men underskatta inte Tysklands stöd på läktarna i form av rollen som värdnation. Båda lagen var illa ute i sina åttondelsfinaler men kunde till slut ta sig vidare relativt komfortabelt. Nu återstår det att se hur det går i EM-turneringens hittills hetaste match. Blir det Spanien som når semifinal eller kommer värdnationen ge Kroos den avskedspresent många tycker att han förtjänar, den sista titeln han saknar i sin samling. Räkna med fotboll i världsklass och turneringens kanske två bästa lag hittills. 

  • Datum: 5 juli 2024
  • Avspark: 18:00
  • Arena: MHP Arena (Stuttgart)

Odds på matchen

  • Spanien – 2,65
  • Oavgjort – 3,25
  • Tyskland – 2,80

Hämta en oddsbonus hos Betinia och spela på matchen

Spanien har övertygat under mästerskapet

Det spanska laget gick igenom gruppspelet på maximala nio poäng och 5-0 i målskillnad. Därmed vann man gruppen och fick möta en grupptrea i åttondelsfinalen. Väl i åttondelsfinalen hamnade man i tidigt underläge mot Georgien. Men redan i den 39:e minuten kunde Rodri kvittera och i den andra halvleken visade Spanien att man var numret för stort för Georgien. Tre mål i andra halvlek gjorde att slutresultatet skrevs till 4-1.

Därmed är man framme i kvartsfinal och är också knappa favoriter inför matchen mot Tyskland. Det spanska laget har visat upp en effektivitet under mästerskapet som är svårslagen. Spanien har sex raka vinster och hoppas kunna fortsätta trenden.

Tyskland har fördel av hemmaplan

Det tyska landslaget är framme i kvartsfinal och är nu två segrar från en final i Berlin. Tyskland vann sina två inledande matcher i gruppspelet och övertygade stort. Men i den sista gruppspelsmatchen mot Schweiz var spelet inte lika imponerande. Man hamnade i underläge med 0-1 och det krävdes en nick från Fullkreug på tilläggstid för att få in kvitteringen och säkra gruppsegern.

Gruppsegern innebar dock att man hamnade på den jobbiga halvan av slutspelsträdet. Tyskland fick Danmark i åttondelsfinalen och vann med 2-0 men man var en millimeter offside från att hamna i underläge och fick en tursam VAR-straff med sig för att få in ledningsmålet. Men över 90 minuter var Tyskland det bättre laget och förtjänade segern.

Tankar inför matchen 

Neutrala åskådare har en oerhörd sevärd match att se fram emot. Turneringens kanske två bästa lag har imponerat stort och ska nu ställas mot varandra. Det är inte osannolikt att vinnaren av denna match spelar final i Berlin om två veckor. 

Spanien har fördelen att man spelmässigt imponerat något mer men samtidigt har Tyskland hemmaplansfördel vilket brukar väga tungt, framförallt ju längre matchen pågår och när det står och väger. Därmed kommer det säkerligen att bli en händelserik match som leder fram till semifinal.

Speltips på Spanien – Tyskland

Spelbolagen håller Spanien som knappa favoriter men samtidigt är det oerhört jämnt enligt oddsen. Mycket tyder på att det blir en väldigt jämn match och oddset på 3,32 är helt klart lockande. Att betta på en vinnare under ordinarie tid känns svårt men den som vill betta Spanien till semifinal hittar oddset 1,85 medan avancemang på Tyskland ger 2,00.

Vi tror att det blir förlängning i denna match och därmed bettar vi oavgjort till odds 3,32 hos Betinia.

Vårt speltips: Oavgjort till odds 3,32 hos Betinia.

Team Svensk Betting

Hämta en oddsbonus hos Betinia och spela på matchen