Sverige vs Österrike – Speltips EM-kvalet

Sverige vann sin första final av fem i EM-kvalet. Ska drömmen om EM i Tyskland 2024 leva behöver Sverige vinna mot Österrike hemma också. En förlust eller ett oavgjort resultat innebär att Sverige inte kan nå EM men vid seger finns det fortfarande ett litet hopp. Det svenska landslaget gjorde vad som krävdes borta mot Estland och vann med 5-0. Kan de ta ytterligare en seger under tisdagskvällen? Oddsen hos svensk betting talar till svensk fördel men Sverige har inte besegrat Österrike sedan 2013.

Datum: 12 september 2023
Avspark: 20:45
Arena: Friends Arena (Solna)
Domare: S Gozubuyuk (Nederländerna) 

Hämta en välkomstbonus hos Betinia och spela på EM-kvalet

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

Sverige är favoriter enligt oddsen

Tittar vi på vad oddsen säger är det Sverige som är favoriter att vinna matchen. Men det svenska laget har haft det tufft mot bra motstånd i tävlingsmatcher. Vi får backa bak till 2021 för att hitta en svensk seger mot ett högre rankat motstånd när Sverige slog Spanien på hemmaplan. Därför visar oddsen också att det blir en jämn match. Dessutom har inte Sverige vunnit mot Österrike sedan 2013.

Österrike är nöjda med oavgjort

Efter att ha tagit poäng borta mot Belgien krävs det inte mer än en poäng av Österrike för att EM i Tyskland ska vara extremt nära. Laget har inlett kvalet strålande med tre vinster och en oavgjord på de fyra inledande matcherna. Det är svårt att se hur de kommer att missa EM om de tar poäng borta mot Sverige. 

Blir en tät match

Det är ingenting som talar för att det blir en målrik tillställning. Österrike är starkt defensivt och har ett starkt kval bakom sig. Eftersom de också lär vara nöjda med ett oavgjort resultat är det ingenting som tyder på att de skulle gå framåt. Vi spelar därför under 2,5 mål till oddset 1,70 hos Betinia.

Vårt speltips: Under 2,5 mål i matchen mellan Sverige och Österrike till oddset 1,70 hos Betinia.

Team Svensk Betting

Hämta en välkomstbonus hos Betinia och spela på EM-kvalet

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller