Esport betting – Vilket är ditt favoritspel?

Beroende på vad du är för typ av människa har termen Esport säkerligen en betydelse. För vissa är det LAN-partyn med polarna från högstadiet som kommer på tankarna. Andra är det gymnasiets FIFA-turneringar. För vissa är det CS:GO, WoW eller Starcraft II. E-sport är en förkortning av elektronisk sport och ett samlingsnamn för spel online som det går att tävla i. Idag är fenomenet stort över hela världen, inklusive Sverige, som tack vare vår framkant i det digitala samhället ligger bra till internationellt med flera stjärnor på yttersta nivån. I

Idag spelas E-sporter över miljontals användare över hela världen och det har också blivit väldigt vanligt att betta på Esport. Eftersom intresset bara fortsätter att växa har spelbolagen också börjat inse att de måste erbjuda mer och mer Esport eftersom kunderna kräver det. Idag är möjligheterna många när det både kommer till att titta och betta på Esport. Om du är en av dessa moderna människor som gillar elektronisk sport då har du hittat helt rätt.

Esportens historia och utveckling

Det är framförallt Sydkorea som ska ha cred för Esportens framfart. I landet ses de bästa spelarna som riktiga idrottsstjärnor som kan jämföras med fotbollsspelare i Europa eller basketspelare i USA. Landet slogs hårt av finanskrisen runt år 2000 och i takt med att bredband-nätet byggdes ut rejält var det många som började spela Starcraft. Det gjorde att mängder med internetcaféer började poppa upp och Sydkorea var först med ett eget E-sportsförbund som bildades redan år 2000.

När sedan Counter-Strike och Quake dök upp visste expansionen inga gränser. 1997 arrangerades en av de första stora Quake-turneringarna där vinnaren fick en Ferrari 308. Den gången var det Dennis Fong som vann. Men det var Counter Strike som skulle bli det spel som spred sig till Sverige och internationellt. Redan kring millennieskiftet arrangerades det tävlingar i CS med prispengar. Det var inga officiella tävlingar men likväl tävlingar med pris-pengar. Idag ser det annorlunda ut med miljonturneringar i princip varje månad plus massor av ligor och andra turneringar för den yttersta eliten och amatörer.

Betta på E-sport

Det är jättemånga som tycker om att betta på Esport. Det har gjort att i princip varenda spelbolag erbjuder detta i sitt utbud idag. Hur stort utbudet är och hur många marknader som finns varierar helt beroende på vilken spelsida du väljer men generellt är det så att det finns Esport i utbudet. Vissa spelsidor har nischat in sig mer på Esport och erbjuder därmed ett betydligt större och mer varierat utbud av marknader.

Är du duktig på Esport och har koll på läget finns det pengar att tjäna. Spelbolagen må veta om att intresset är stort men de har fortfarande inte i närheten av samma koll på detta som de till exempel har på fotboll. De gör att det ofta går att hitta odds som inte riktigt speglar det sannolika utfallet och om du är kunnig och läser på mycket kan du hitta dessa ”felplacerade” odds och därmed få ut ett betydligt högre spelvärde.

Betta på E-sport med en bonus

Ett sätt att få ut ännu mer av ditt betande på E-sport är att ta emot en odds bonus. Då kan du betta med mer pengar men mindre risk. En klassisk oddsbonus ligger på 100% upp till 1000 kronor på din första insättning och finns hos mängder med spelbolag idag. Bli medlem på direkten och sätt igång och betta på CS:GO, FIFA, World of Warcraft, Starcraft II eller Dota 2 om du hellre vill det. Alternativen för dig är många men med bonusen får du ut ännu mer av din betting på E-sport.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com