Svenskar i Premier League – Har du koll på svenskarna i PL?

Den svenska fotbollsexporten blir allt större och vi har de senaste säsongerna fått se allt fler svenskar spela i världens bästa fotbollsliga. Historiskt sett finns det många spelare som har tillhört Premier League med Fredrik Ljungberg, Zlatan Ibrahimovic, Ola Toivonen, Sebastian Larsson, Olof Mellberg, Roland Nilsson och Markus Rosenberg som några exempel. Idag heter stjärnorna andra namn men det finns fortfarande svenska spelare som spelar i Premier League som dessutom gör stort avtryck. Vi tänkte därför gå igenom de svenskar som spelar i Premier League till vardags.

Är du sugen på att betta på Premier League? Kolla in vår artikel om sports betting utan svensk licens, där du hittar spelbolagen som erbjuder bäst odds.

Anthony Elanga – Manchester United

Anthony Elanga har fått sitt stora genombrott i en av världens största klubbar och etablerat sig på den högsta nivån. Han har blivit en viktig spelare som fått sin egen låt på Old Trafford och stått för ett par enastående prestationer. Anthony är son till MFF-legendaren Joseph Elanga och har också hunnit med att göra landskamper för Sverige. Född i Malmö har Elanga, som är född 2002, en lysande karriär framför sig. Har han vad som krävs för att bli Sveriges nästa världsstjärna? Talangen och farten finns där men det kan behövas några kilo muskler till för en vindsnabbe ytterforwarden.

Svenskar i Premier League

Victor Nilsson Lindelöf – Manchester United

Sveriges landslagskapten har gjort långt över 100 matcher för Manchester United och etablerat sig som en viktig försvarskugge på Old Trafford. Mittbacken slog igenom ordentligt i Benfica och har också hunnit med att vinna EM-guld för Sveriges U21. Idag är han en av de största svenska stjärnorna och dessutom alltså kapten för det svenska landslaget. I United har han både bildat mittbackslås med Harry Maguire och Raphael Varane. Det återstår att se om han kan fortsätta ha en ordinarie plats på Old Trafford i framtiden.

Pontus Jansson – Brentford

Pontus Jansson har lagt landslagskarriären på hyllan och fokuserar enbart på spel i klubblaget. Jansson är ett uttalat MFF-fan som slog igenom i MFF där det blev 98 matcher. Efter en sejour i Torino gick han på lån i Leeds som också valde att köpa mittbacken. Där gick det bra i Championship men efter att inte riktigt gått ihop med tränare Bielsa blev det istället Brentford som köpte honom. Brentford gick upp till Premier League säsongen 2021/22 och där har “Pånne” varit en given kugge. Som lagkapten gjorde han flest minuter i Premier League säsongen 2021/22 och har fortsatt imponera i klubben och bland annat blivit uttagen i veckans lag i Premier League.

Dejan Kulusevski – Tottenham Hotspur

Dejan Kulusevski är född 2000 och har beskrivits som den bästa värvningen i Premier Leagues januarifönster någonsin. Han fick sitt stora genombrott när han befann sig i Parma på lån och värvades därför av Juventus i Serie A. I Juventus gick det bra första säsongen även om prestationerna var något ojämna. Men när Allegri tog över fick Dejan sparsamt mer speltid och ett lån med köpoption blev aktuellt när Tottenham plockade svensken. I Spurs har han imponerat och bildar tillsammans med Harry Kane och Son en livsfarlig anfallstrio. Frågan är om han kan ta nästa steg och bli en etablerad världsstjärna?

Emil Krafth – Newcastle

Emil Krafth tillhör Newcastle och får en hel del speltid för klubben som fått nya ägare från Saudi Arabien. Frågan är dock hur länge Krafth är ett av de ordinarie valen på högerbacksplatsen med tanke på de spelare som förväntas ankomma till klubben. Oavsett vilket är Kraft en nyttig spelare som är ordinarie i det svenska landslaget och står för bra prestationer. Med över 50 matcher för Newcastle och fortfarande många år kvar på toppnivå lär vi få se Krafth spela på hög nivå ett tag till. Frågan är om det blir för Newcastle eller någon annan klubb?

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com