Spela på hästar – Satsa på hästar online

Om du som så många andra gillar att spela på hästar så står ATG (aktiebolaget trav och galopp) till din tjänst sedan 1974. ATG erbjuder spel på trav och galopp främst i Sverige, Frankrike, Norge och Danmark men även i Sydafrika, Finland och USA. För att få spela på hästar i Sverige måste du vara 18 år gammal. De flesta som spelar fyller i sina tipskuponger och lämnar in dem till så kallade ATG-ombud, som ofta är någon typ av kiosk eller förbutik som bland annat erbjuder spel, men numera spelar även fler och fler på Internet och ATGs hemsida.

V75 – Välkänt system hos ATG

Travsportens stora flaggskepp i Sverige kallas för V75 och har varit det mest populära spelet sedan 1993. V står för vinnare, 7 står för antal lopp och 5 står för antal rätt du måste ha på din tipskupong för att kunna vinna pengar. Du bockar i ett valfritt antal hästar i varje lopp där varje ”rad” kostar 50 öre. Om du till exempel har spikat en häst i vardera av de första fem loppen, men valt tre hästar i lopp 6 och tre hästar i lopp 7 så multiplicerar du hästarna på följande vis: 1x1x1x1x1x3x3=9.

Detta innebär rent matematiskt att du har tippat på nio stycken möjliga utfall, eller ”rader”. Denna kupong hade alltså kostat 4 kronor och 50 öre. V75 spelas varje lördag men ibland även vissa onsdagar och söndagar. Man vinner genom att få 7, 6 eller 5 rätt på sin kupong och vinsterna fördelas mellan alla som har detta.

Spela på hästar

V86

Detta är ett av de nyaste spelen hos ATG. V86 startades år 2011, körs varje onsdag och funkar på samma sätt som V75. Du tippar 8 lopp och måste ha minst 6 rätt för att vinna. Skillnaden här, förutom att det är svårare att vinna, är att varje rad kostar 25 öre. Spelet har växt sig till att bli ett av de mest populära.

V65 och V4

V65 startades år 1974 och var fram till uppkomsten av V75 veckans stora spel på lördagar. Nu kan du tippa V65 flera kvällar i veckan. Varje rad kostar 1 krona.

V4 startades år 2006 och körs varje dag under lunchtid. Här måste du ha alla 4 rätt för att vinna och varje rad kostar 2 kronor.

Harry Boy

Harry Boy är från början en riktig häst från Västra Götaland som blev en animerad maskot för travsporten i Sverige. Numera är Harry känd som färdiga spelsystem för trav. Spelar du en Harry Boy så innebär det att en dator väljer ut hästarna på din kupong så att du slipper tänka eller tippa själv. En vanlig beställning i en spelkassa lyder: ”Jag tar en Harry för 100 kr på V75”.

Förutom alla dessa spel ovan så erbjuds även spelen V64, V5, V3, Trio, Tvilling, Kombi, Dagens Dubbel och Lunch Dubbel. Den största vinsten i ATGs historia var på 67 312 633 kronor och vanns på V75 den 27 februari 2010.

Det går såklart även att spela på hästar utomlands. Kolla in vår sektion för betting sidor utan svensk licens för mer information.

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com