Topptipset – Spela på åtta matcher

Topptipset är ett spel hos Svenska Spel där spelare ska försöka pricka rätt angående hur en match slutar. Spelare behöver inte gissa det exakta resultatet utan endast om hemmalaget eller bortalaget vinner eller om matchen slutar oavgjort. När man spelare på Topptipset så ska man inte spela på en match utan man spelar på olika 8 matcher. Där ska man första välja ut hur matchen slutar. Topptipset skiljer sig alltså en del från till exempel Stryktipset och Europatipset där kupongen innehåller 13 matcher.

En majoritet av gångerna så är de 8 matcherna i Topptipset de första 8 matcherna i Europatipset eller Stryktipset. Europatipset och Stryktipset är ytterligare betting spel från Svenska Spel. De matcher som spelas på i Topptipset är fotbollsmatcher, men en variation av olika ligor kan vara med på samma Topptips. Man kan även välja att spela systemspel på Topptipset vilket går att göra både om man spelar hos ett ombud eller via Svenska Spels hemsida.

Spelbolag
Features
Bonus
Läs mer
Spela

Hur fungerar Topptipset?

För att spela på Topptipset kryssar man i 1, X eller 2, där 1 alltid står för att hemmalaget vinner. X fylls i när spelaren tror att matchen slutar oavgjort, och 2 för vinst för bortalaget. Självklart kan du även använda dig av hel och halvgardingar på Topptipset, precis som på Stryktipset. När man spelar på Topptipset så måste man betta minst 1 kr för att få spela. Spelare kan även välja att satsa 2, 5 eller 10 kr per rad eller match. Om en spelare väljer att spela på Topptipset mer än en gång på samma speltillfälle får spelaren inte satsa mer än 20 000 kr. Om man har bettat och sedan ångrar sig har man ångerrätt till 1 minut efter att Svenska Spel satt spelstopp.

Om en av matcherna ställs in tas 10 tidnings synpunkter på hur matchen hade slutat och anges som resultatet. Om tre eller fler matcher blir inställda får spelarna tillbaka sina satsningar.

Svenska Spel hjälper dig

Svenska Spel erbjuder en mängd information till spelarna innan de spelar på Topptipset. På deras hemsida finns information angående de aktuella matcher som kommer att spelas. Bland annat kan man hitta laguppsättningar av de lag som ska mötas, där fotbollsspelarna är organiserade utefter deras position som målvakt, anfallare, mittfältare eller försvarare. Där finns även en mängd statistik och information om tidigare matcher. Det går även att se vilka TV-kanaler som kommer att visa de olika matcherna, samt när och var de spelas. Även för de som inte är insatta i ett visst lag eller liga så går det att läsa om detta eller så får spelaren vända sig till Xperten.

Topptipset

Xperten

Om spelarna inte vet hur de ska betta på en viss match kan de välja att se hur Xperten tror att det kommer att gå. Det är experter, och till viss del slumpen, som tar fram hur de gemensamt hade spelat på matcherna. Spelaren kan sedan välja att spela exakt så, eller bara använda rekommendationen till den eller de matcherna spelaren är osäker på. Det kostar inget extra att använda sig av Xperten, och där finns inget krav på att när man tittat på Xperten så måste man använda sig av den. Det har hänt att Xperten gett alla rätt till spelare som kryssat i exakt som Xperten.

8 istället för 13 matcher

Många tycker det blir enklare att spela på Topptipset jämfört med Stryktipset. Anledningen är att det endast är åtta matcher som du satsar på istället för 13 som är fallet med Stryktipset. Även om vinsten automatiskt också blir mindre med färre matcher är det betydligt enklare att få in åtta matcher istället för 13. 

Högre kvalité på matcherna

Jämfört med Stryktipset är det som sagt bara åtta matcher som används på Topptipset. Den som någon gång kört en kupong på Stryktipset vet att det är på den övre halvan av kupongen som de bästa matcherna finns tillgängliga. Därför slipper du stora delar av Championship och matcher från de lägre divisionerna.

Istället brukar Topptipset ha de bästa matcherna från Premier League och andra toppligor. Det ger en högre nivå för den som är intresserad av toppfotboll. Dessa matcher brukar också vara något enklare att förutspå än matcherna i Championship. Anledningen är den otroliga mängd matcher som spelas i Championship varje säsong. 

Vinst och utdelning i Topptipset

Hur mycket som vinns i Topptipset varierar. Precis som Stryktipset beror det på hur många som spelat på Topptipset som avgör hur stor utdelning blir. Desto fler som har alla rätt desto lägre blir utdelningen. Samtidigt innebär det också att du om är ensam vinnare blir det väldigt höga belopp.

70% av omsättningen på Topptipset går in i vinstpotten. Det krävs åtta rätt för att vinna och om det är för många spelare som vunnit och vinsten inte når upp till över 10 kronor per person kommer ingen vinst att betalas ut utan istället läggs pengarna över i en rullpott. 

Såväl Stryktipset som Europatipset

Topptipset går av stapeln samtidigt som Stryktipset och Europatipset. Men det finns också dagar där Svenska Spel tar fram ett eget unikt Topptips utan att det finns någon av de två andra kupongerna tillgängliga. Därför är Topptipset i princip tillgängligt varje dag som det finns några matcher som spelas. Topptipset kan endast vara på fotboll och aldrig någon annan sport. 

Upptäck Topptipset online

Svenska Spel är ett nostalgiskt spelbolag i Sverige och de flesta förknippar företaget med att fysiska ombud. Genom åren har man kunnat ta del av de olika alternativen som erbjudits genom att besöka dessa ombud. Idag sker dock det mesta av spelandet online och därför har Svenska Spel också en plattform digitalt där Topptipset och övriga kuponger finns tillgängliga. 

Genom att spela Topptipset på nätet blir det enklare att ta del i statistik och följa resultaten live. Dessutom slipper du traska ner till ett ombud bara för att lägga en kupong. Istället kan du placera Topptipset från din dator, mobil eller surfplatta. Välj själv vilken enhet och upptäck Topptipset från Svenska Spel idag på flera olika sätt.

Radinsats kan du bestämma själv

Till skillnad från Stryktipset kan du bestämma radinsatsen på Topptipset. Här kan du välja mellan 1, 2, 3, 5 eller 10 kronor. Sätter du 2 kronor vinner du dubbelt upp om du skulle pricka in alla åtta matcher. Sätter du 10 kronor vinner du 10 gånger så mycket. Om det är en kupong som kan innehålla mycket skrällar rekommenderar vi kanske att du sätter ett större system och en lägre radinsats. Finns det däremot mycket favoriter på kupongen så är det bättre att sätta ett mindre system och en högre radinsats. Detta på grund av många skrällar ger mer pengar och tvärtom.

Topptipset finns bara hos Svenska Spel

Tyvärr finns inte Topptipset hos andra spelbolag än Svenska Spel. Det är deras egna spel. Däremot finns det något som heter EttKryssTvå hos Betsson, och det handlar om att pricka in 13 matcher. Ett väldigt trevligt spel som vi rekommenderar. Förutom detta finns det oftast ett mycket bättre spelutbud hos spelbolag utan svensk licens. Det är bara att rulla upp här på sidan och välja vilket spelbolag du önskar att spela hos!

Om oss

Svenskbetting.com är en sajt som tar upp allt inom betting på nätet. Om du behöver hjälp på traven när du skall börja spela på nätet är vi den ultimata guiden för dig. Vi har en mångårig erfarenhet inom sportsbetting – speciellt på nätet. Vi önskar dig lycka till och hoppas du kammar hem en riktig storvinst här genom oss.

Kontakta oss

Finns det något du undrar över? Något som du kanske inte riktigt förstår? Då är det bara att kontakta oss. Den mesta informationen finner du här på sidan men om något är oklart eller om du behöver extra hjälp kan du kontakta oss genom vårt kontaktformulär som du finner i menyn. Vi besvarar alla frågor inom 24 timmar.

Spela sunt

Spelproblem är ett ganska välkänt problem och det är ingen som mår bra av det. Det är viktigt att du har kontroll över ditt spelande. Vi förespråkar spel på nätet med gott omdöme och vi hoppas att du är försiktig när du spelar. Om du känner att du har problem rekommenderar vi ett besök till Spelpaus.se.

Google hjälper till

Vi försöker så gott vi kan här på Svenskbetting.com. Men det är omöjligt att skaffa lika mycket information som du finner hos en ganska bekant sökmotor, nämligen Google.se. Om du inte hittar vad du letar efter här hos oss kan du alltid göra en enkel sökning hos Google, där finner du allt!

Copyright © 2024 Svenskbetting.com