Brasilien mot Ecuador – Speltips VM-kval

Brasiliens fotbollstokia befolkning har inte haft mycket att glädjas åt den senaste tiden. I Copa America åkte man ur redan i kvartsfinalen vilket var en missräkning. Dessförinnan hade man tre raka förluster i VM-kvalet till VM 2026 i USA, Mexiko och Kanada. Laget ligger sexa i VM-kvalet vilket innebär att man just nu har en direktplats till VM-turneringen. Men en förlust kan innebära att Paraguay går om och således skulle det innebära att krisen är ännu större i Brasilien. Ecuador ligger en poäng före i tabellen och hoppas kunna överraska på bortaplan. Vem har vad som krävs för att vinna matchen?

  • Datum: 7 september 2024
  • Avspark: 03:00
  • Arena: Estádio Couto Pereira (Curitiba)
  • Domare: F Tello (Argentina)

Hämta en oddsbonus hos Speedybet och betta på VM-kvalet

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller

Brasilien måste vinna

Brasiliens tränare Dorival Júnior var rejält besviken efter sommarens Copa América. Han sa att laget inte nådde de förväntade resultaten i sommarens fotbollsturnering. Laget tog sig visserligen vidare från gruppspelet men vann bara en match. I kvartsfinalen mot Uruguay föll de efter straffläggning och det var inte vad Vinicius Jr och de andra stjärnorna hade räknat med.

Nu väntar VM-kval och givetvis talar allting för att Brasilien lyckas ta sig vill VM 2026. Man är trots allt den enda nationen som deltagit i samtliga VM-turneringar sedan starten 1930. Men laget har inte spelat bra i kvalet hittills. Visserligen inledde man med två vinster och en oavgjord på de tre inledande matcherna. Men därefter har det blivit förlust i tre raka kvalmatcher för Selecao.

Brasilien har ett gäng unga stjärnor som blir spännande att följa. Palmeiras Estevao Willian, kallad Messinho, lär göra debut. Han tillhör Palmeiras men är klar för Chelsea nästa säsong. Tillsammans med Real Madrid-duon Endrick och Vinicius Jr finns det offensiv kvalitet för att skada Ecuador.

Vad kan Ecuador hota med?

Ecuador tog sig också till kvartsfinal i Copa America och förlorade också på straffar men mot Argentina som sedan tog sig hela vägen till final och vann turneringen. Nu återstår det att se om Ecuador har tillräckligt med kvalitet att hota Brasilien på bortaplan.

Ecuador har ett gäng skickliga spelare som Leverkusens försvarare piero Hincapié. Men med tanke på Brasiliens offensiv kommer han att behöva hjälp av sina lagkamrater. Ecuador har dock inlett ganska bra med endast en frölust på de sex inledande matcherna. Man har tre vinster, två oavgjorda oh en förlust och ligger därmed femma i tabellen i VM-kvalet.

Ecuador föll mot Argentina på straffar men tog sig vidare från en grupp med både Mexiko och Venezuela. Dessutom har man vunnit mot både Chile och Uruguay i VM-kvalet. Därmed är det ingen enkel match som väntar för Brasilien.

Vårt speltips på matchen

Vi tror att det kommer att bli en jämn match men där Brasilien gör ett avstamp efter ett gäng svaga resultat. De har ett så skickligt lag och dessutom fördelen av hemmaplan. Resultaten har inte varit på topp i de senaste matcherna men där finns helt klart kvalitet för att vinna matchen.

Spelbolagen tror också på Brasilien som segrare. Oddsen håller hemmalaget som klara favoriter. Vi tror också de har vad som krävs för att vinna matchen. Av denna anledning väljer vi att spela Brasilien som vinnare till odds 1,42 hos Speedybet.

Vårt speltips: Brasilien vinner hemma mot Ecuador till odds 1,42 hos Speedybet.

Team Svensk Betting

Hämta en oddsbonus hos Speedybet och betta på VM-kvalet

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se.se | Regler & villkor gäller