AIK vs Hammarby – Allsvenskan

bajen aikÅrhundradets hetaste Stockholmsderby är här när AIK tar emot Hammarby på nationalarenan Friends i Solna. Det är ett upphaussat derby mellan två lag som ligger etta respektive tvåa i tabellen och alla svenska fotbollsblickar kommer blickas mot huvudstaden under söndag eftermiddag. Bajen har mest att förlora då en förlust innebär att man är sju poäng efter serieledaren Gnaget.

Hemmalaget AIK

AIK är i kanonform men åkte på säsongens första förlust senast borta mot Norrköping. Innan dess hade laget spelat 21 omgångar i rad utan att förlora men efter att ”släkten är värst” återigen visat sin vilja kom man inte tillbaka efter Simon Therns dubbla fullträffar. Nu har man chansen att studsa tillbaka när man tar emot Hammarby som har tappat poäng i två raka matcher. AIK är favorit men måste prestera på topp om det ska bli vinst i det historiska stockholmsderbyt.

Bortalaget Hammarby

Bajen har spelat en väldigt bra fotboll hela säsongen och har varit med bland topp två i princip från första omgången. I de två senaste matcherna har det dock gått tyngre för laget. Först förlorades derbyt till Djurgården med 1-3 och därefter åkte man till Uppsala och fick bara 1-1 mot bottenlaget Sirius. Det har gjort att Hammarby inför matchen är fyra poäng efter AIK, förlust på söndag och det skiljer sju poäng. Med tufft återstående schema för Hammarby, och formstarka Norrköping och MFF jagande bakom, är en seger ett måste om guldet ska hamna på Söder.

Så här tänker vi

Det kommer att bli en otroligt spännande match där förutsättningarna inför ett derby knappast kan vara bättre. 1:an mot 2:an på ett fullsatt Friends Arena kommer bli något alldeles extra. Vi tror att nerverna är för stora hos båda lagen och väljer därför att spela krysset till oddset 3,55 hos Mobilebet.

Vårt speltips: Matchen mellan AIK och Hammarby slutar oavgjort till oddset 3,55 hos Mobilebet

Mats Andersson – Redaktör svenskbetting.com