AIK vs Maribor – Champions League-kval

AIK har varit väldigt starka i Allsvenskan sedan uppehållet. De enda plumparna har kommit på bortaplan i europacupspelet och man kan undra varför de låser sig så för Solna-laget när det kommer till dessa matcher. Det är inte så att laget saknar kvalitet eller ledare med erfarenhet. Förra säsongen vann laget Allsvenskan tämligen enkelt men var samtidigt helt utspelade av Nordsjälland i kvalet till Europa League. Maribor är ingen enkel motståndare och det gäller att steppa upp inför den avgörande matchen.

Hemmalaget AIK

AIK har en ruskig form i Allsvenskan och i de tre senaste matcherna har Elfsborg, Helsingborg och Sirius krossats utan att AIK släppt in mål. Laget släpper in minst mål i Allsvenskan och går sällan mållösa från Friends Arena, men det går inte att släppa fokus i europa för då smäller det. Det såg vi både mot Ararat Armenia och senast mot Maribor. AIK är favoriter att vinna rent oddsmässigt, kan laget jaga bort hjärnspökena i Europa?

Bortalaget Maribor

Maribor har sladdat ordentligt i Slovenska ligan och ligger näst sist med två poäng efter tre matcher. Det vanligen så stabila laget  var i Champions Leagues gruppspel för bara något år sedan och brukar kriga om ligaguldet i princip varje år som går. I matchen efter den senaste mot AIK spelades det 0-0 mot Olimpija Ljublijana och där lyckades Maribor inte göra något mål trots att Ljublijana fick en utvisad. Om AIK stänger igen försvaret som de gör i Allsvenskan så bör detta gå vägen för gnaget.

Så här tänker vi

Vi tror att AIK har satt sig i en rävsax här efter att ha släppt in två billiga mål i Slovenien. Maribors erfarenhet i Europa ger dem ett oavgjort resultat på Friends och avancerar mot Champions League. Vi tror helt enkelt att Maribor är för starka och fixar oavgjort. Därför spelar vi X till oddset 3,30 hos Redbet.

Vårt speltips: X i matchen mellan AIK och Maribor till oddset 3,30 hos Redbet.

Team Svenskbetting