Ajax vs Sturm Graz – Champions League

Ajax fotbollChampions League-kvalet fortsätter och det är dags för holländska Ajax att göra entré i detta kval. Motståndare är österrikiska Sturm Graz och det är i turneringens så kallade League path lagen gör upp. Ajax är stora favoriter och ska inte ha några problem att vinna över Sturm Graz som har fått platsen tack vare att Österrike klättrat på raningen tack vare Salzburgs framgångar i Europa League.

Hämta din bonus på 125 % upp till 1250 kronor hos Bethard

Hemmalaget Ajax

Ajax har två skador som är definitiva och de är på A Younes och J Veltman. Hur det påverkar holländare återstår att se men man ska ändå vara starkare än Sturm Graz. Visst är formen inte den vassaste under försäsongen för laget men spelare för spelare är det enorm skillnad. Ajax har dock inte en enda seger under försäsongen förutom mot ett lag från de lägre divisionerna. På fem matcher har man släppt in tio mål och nu gäller det att prestera när Champions står på spel.

Bortalaget Sturm Graz

Det är ovanligt att se något annat lag än Red Bull Salzburg i kvalet till Champions League men tack vare energidryckets succé i Europa League har landet nu två platser till Champions League-kvalet. Laget har en väldigt fin form under försäsongen med bara en förlust. På 10 matcher i sommar har laget vunnit samtliga utom mot Krasnodar. Nu är det dock betydligt tuffare motstånd som väntar. Ajax är ett rutinerat lag och Sturm Graz har inte nått Europa på åtta år.

Så här tänker vi

Ajax ska inte ha några problem att vinna över Sturm Graz. Då första matchen är på hemmaplan för holländarna krävs det 100% fokus men det ska inte vara några problem för en forna storklubb som suktar tillbaka till gamla dar. Vi tror Ajax fixar biffen och väljer att spela 1:a till oddset 1,32 hos Bethard. 

Vårt speltips: Ajax vinner över Sturm Graz till oddset 1,32 hos Bethard

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com