Arsenal vs Atletico Madrid – Europa League

arsene wengerDags för semifinal även i Europa League och denna gången är det ytterligare två storklubbar som gör upp. Även om Europa League är andra selekteringen är det två motiverade lag som vill ha finalplatsen. Bägge klubbarna har inte särskilt mycket annat att spela denna säsongen. Visst Atletico vill hålla Real Madrid bakom sig i ligan men en Europeisk titel klingar ändå högst. Första matchen av två ska avgöras! Oavsett utgången är det Wengers sista Europamatch på hemmaplan.

Hämta din välkomstbonus på 200% upp till 1000 kronor hos Unibet

Hemmalaget Arsenal:

Arsenal har haft en tuff säsong i ligaspelet och har ingen praktisk möjlighet att nå topp 4 och Champions League-plats. Däremot skulle en seger i turneringen innebära att laget är direktkvalificerat till nästa års Champions League. Arsene Wenger har sagt att han lämnar självmant efter säsongen men enligt rykten har han tvingats bort från klubben. Wenger har suttit på tränarbänken i 22 år och nu med både Fergie och snart Wenger pensionerade kommer vi aldrig få se en tränare sitta lika länge på bänken igen Även om han blivit hånad de senaste två säsongerna förtjänar han all respekt för att allt han gjort för klubben.

Bortalaget Atletico Madrid:

Spanska huvudstaden Madrids näst största klubb åkte oväntat ur Champions League och har sedan dess fokuserat på att komma tvåa i La Liga samt vinna Europa League. Diego Simoene är en levande legend i klubben och laget har legat stabilt i toppen hela säsongen med undantag gruppspelet i Champions. Nu har den spanska klubben möjligheten att kamma hem en Europeisk titel efter att ha förlorat två Champions League-finaler. Blir det Wenger eller Simeone som får sista ordet?

Så här tänker vi:

Det är en spännande drabbning som väntar med Arsenal som mest desperata. Frågan är dock hur laget klarar sig mot en klubb av Atletico Madrids kaliber+ Vi tror att Arsenals fördel av hemmaplan fäller avgörandet och spelar för seger för hemmalaget till oddset 2,55 hos Unibet.

Vårt speltips: Arsenal besegrar Atletico Madrid till oddset 2,55 hos Unibet

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com