BK Häckens lottning i Europa League

BK Häcken Europa LeagueEfter att Kalmar, Djurgården och Hammarby misslyckats med att ta sig vidare till gruppspel är BK Häcken den enda svenska klubben i gruppspel. Laget åkte ut mot Klaksvik i Champions League-kvalet vilket är det största fiaskot någonsin för ett svenskt klubblag i Europa. Men laget studsade tillbaka och tog sig förbi såväl Zalgiris och Aberdeen och ska därför spela i Europa League i höst. Där väntar Leverkusen, Molde och Qarabag. Kan BK Häcken ta sig vidare från gruppen eller i alla fall sluta trea så att de får spela i Europa Conference League i höst? Vi går igenom Häckens motståndare.

Odds på BK Häckens Grupp – Att vinna gruppen

  • Bayer Leverkusen – 1,44
  • Molde – 5,50
  • Qarabag – 6,50
  • BK Häcken – 13,00

Leverkusen är favoriter att vinna gruppen 

Bayer Leverkusen är solklara favoriter att vinna gruppen om vi tittar till oddsen. Laget slutade sexa i Bundesliga förra säsongen och har flera stjärnspelare. Den 20-årige offensive mittfältaren Florian Wirtz är den store stjärnan men i truppen finns också Jeremie Frimpong, Piero Hincapie och Edmond Tapsoba. Lägg till rutinerade tjeckiske anfallaren Patrik Schick, nyförvärvet Granit Xhaka och vänsterbacken Alejandro Grimalo. Det är inte konstigt att laget är storfavoriter.

Molde är starka i Europa

Molde gav Galatasaray en match hela vägen in i slutet i Play Off-mötet i Champions League. Men till slut fick de se sig besegrade och missade därmed den finaste av klubblagsturneringar. Att ta sig vidare från gruppen lär dock vara en tydlig målsättning för klubben som spelar sina hemmamatcher på Aker Stadion. Det norska laget har skickliga spelare som Emil Breivik, Veton Berisha och Fredrik Gulbrandsen. Dessutom hittar vi Magnus Wolff Eikrems magiska högerfot. Molde är starka i Europa och har mycket erfarenhet av spel på denna nivå vilket de visade i kvalet.

Qarabag är de Häcken måste slå

Qarabag FK är det lag som BK Häcken lär slåss med om andraplatsen i gruppen. De har några skickliga spelare som Andrey Lunev och Yassine Benzia med stor rutin. Men framförallt har de rutin av att spela i Europa. Nu återstår det att se om BK Häcken har vad som krävs för att vinna mot Qarabag.