Celtic vs AIK – kval till Europa League

Det är dags för den regerande svenska mästaren AIK att åka till Skottland i sista steget mot Europa Leagues gruppspel. ”Gnaget” jublade nog inte över lottningen men samtidigt finns det hopp då Celtic är i gungning. Uttåget ur CL-kvalet tåg hårt på de skotska fansen och det har till och med talats om en bojkott inför matchen mot AIK. Nu lär det inte bli så utan räkna med bra stämning på Celtic Park. Ska AIK göra som landskonkurrenten Malmö FF och få med sig ett bra resultat inför returen på hemmaplan eller kommer favoriten Celtic hålla för favoritskapet och vinna matchen som planerat? Torsdag 20:45 drar matchen igång och 90 minuters speltid senare har svaret.

Hämta din välkomstbonus hos Mr Green idag

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Hemmalaget Celtic

I skotska ligan har Celtic inlett säsongen med att besegra St. Johnstone med 7-0 och Motherwell med 5-2. Men den skotska ligan är inget fansen tänker på utan istället är det uttåget ur Champions League mot CFR Cluj som skaver. Efter 1-1 borta föll laget med 3-4 hemma och får därför nu ladda om inför Europa League. Celtic är givetvis solklara favoriter men är det någon gång AIK kan skrälla är det kanske nu? Att AIK ska vinna eller ta poäng är kanske osannolikt men den som minns CL-kvalet 2016 minns att MFF förlorade med 2-3 borta och sedan gick vidare efter att ha vunnit hemma med 2-0. Kan AIK nå ett liknande resultat kan de ha chansen inför hemmapubliken på Friends.

Bortalaget AIK

AIK är mitt uppe i guldstriden i Allsvenskan och ska samtidigt hantera Europaspel. Det har gått bra hittills men i helgens match mot Kalmar blev det väldigt oväntat förlust med 1-2, trots spel på Friends Arena. Om laget hade tankarna på matchen mot Celtic låter vi vara osagt men det krävs ett helt annat spel mot Celtic om det ska bli resultat. Richard Norling har mycket att fundera på.

Så här tänker vi

AIK är tyvärr numret för små i Europeiska sammanhang. Det har historiken visat med all tydlighet. AIK har aldrig gått vidare när de varit oseedade och vi blir förvånade om det sker nu. Borta mot ett lag med mängder av europarutin kommer skillnaden att synas. Vi väljer därför att spela Celtic som segrare och får bra odds på 1,40 hos Mr Green.

Vårt speltips: Celtic vinner över AIK till oddset 1,40 hos Mr Green

Team Svenskbetting