Chelsea vs Arsenal – Europa League Final

Dags för final i Europa League och det är ett London-derby vi har att se fram emot när Chelsea och Arsenal drabbar samman. Förutom en ärofylld titel ger en seger också direktplats till Champions League vilket borde motivera Arsenal som vid förlust får nöja sig med spel i Europa League nästa år också. Chelsea däremot är klara för nästa års CL oavsett tack vare att laget kom fyra i Premier League.

Hämta din oddsbonus hos LeoVegas på upp till 2000 kronor

18+ | Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Regler & villkor gäller

Hemmalaget Chelsea

Finalen spelas i Baku, Azerbadjan men det är Chelsea som står som hemmalag. Chelsea är i final utan att laget förlorat en enda match i turneringen och skulle man också vinna finalen är man ensamma om att vinna Europa League utan att förlora i historien. Sarri har varit kritiserad stora delar av säsongen men en seger skulle innebära att han tystar tvivlarna. Topp 4, final i ligacupen och seger i Europa League får anses vara godkänt för en debutsäsong.

Bortalaget Arsenal

Som femma i Premier League är det endast via Europa League som Arsenal kan nå nästa års Champions League. Precis som Chelsea har Arsenal också en tränare som är ny inför säsongen. Emery har en hyfsad debutsäsong bakom sig men mycket avgörs i säsongens sista match. Seger och det luktar nästan succé medan förlust innebär att säsongen trots allt blir titellös och målet om CL-spel nästa år är förgäves. Därför har Arsenal mer att spela för än sin motståndare som samtidigt lär komma 100% motiverad till mötet.

Så här tänker vi

Arsenal har bara en förlust på de sju senaste interna mötena men har samtidigt aldrig vunnit över ett engelsk lag i Europaspel. Chelsea har ett bättre lag på pappret och har övertygat mer under säsongen när de fått allt att stämma. Vi tror att Chelsea helt enkelt är för bra för att inte kamma hem titeln i Europa League. Därför spelas seger för Chelsea till oddset 2,40 hos LeoVegas.

Vårt speltips: Chelsea vinner Europa League-finalen under ordinarie tid till oddset 2,40 hos LeoVegas.

Team Svenskbetting