Chelsea vs Manchester United – FA Cup Final

pokal fa cupDags för final i världens äldsta fotbollsturnering och det är Chelsea som ställs mot Manchester United på Englands nationalarena Wembley i London. Båda lagen kan rädda två annars ganska mediokra säsonger, i alla fall om vi tittar till förhandstipsen inför säsongen, genom att lyfta den åtråvärda titeln. Vem vinner av Chelsea och Manchester United i den spännande finalen?

Hämta din välkomstbonus på 100% upp till 1000 kronor hos LeoVegas

Hemmalaget Chelsea

Under Antonio Contes andra år blev det inte samma succé som italienarens första då han ganska komfortabelt vann Premier League till Chelsea. I år var Chelsea 30 poäng bakom omöjliga Manchester City. Laget var även fem poäng bakom Liverpool på fjärdeplatsen vilket innebär att Chelsea inte spelar i Champions League nästa säsong. Istället får laget fokusera på Europa League och kanske ta sig in till 2020 års Champions League den vägen. Nu väntar i alla fall en FA-cupfinal mot Contes nemesis Mourinho och bara det gör det värt att titta på matchen.

Bortalaget Manchester United

Manchester United har under Mourinhos andra säsong i alla fall nått lagets bästa ligaplacering sedan Sir Alex Ferguson lämnade klubben. Laget såg i början ut att hänga med City men lyckades inte alls. I ligacupen blev det uttåg mot Bristol City och i Champions League kom säsongens största besvikelse när man åkte ut mot Sevilla trots 0-0 borta i första matchen. Nu kan säsongen räddas med en titel i FA-cupen.

Så här tänker vi

Mourinho känns som en starkare cupcoach än Conte och det kan mycket väl fälla avgörandet. United har även mer spets än Chelsea och poängskillnaden på 11 poäng talar sitt tydliga språk. Vi tror att kaptenen Carrick får lyfta pokalen efter matchen och spelar därför på seger för United till oddset 2,70 hos LeoVegas

Vårt speltips: United vinner mot Chelsea i FA-cupfinalen till oddset 2,70 hos LeoVegas

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com