Dalkurd vs Malmö FF – Allsvenskan

Malmö FFEfter fiaskot hemma mot MOL Vidi är det dags för mesta mästarna att studsa tillbaka när man ställs mot seriens jumbo, Dalkurd. Hemmalaget spelar på Gavlevallen i Gävle, en arena MFF besökte i vintras när man vann mot Gävle med 3-0. Efter en otroligt svag vår måste MFF gå rent i höst för att hota om Europaplatser.

Hämta din välkomstbonus på 200% upp till 1000 kronor hos Unibet

Hemmalaget Dalkurd

Dalkurd gör sin första säsong i Allsvenskan men ligger just nu sist i tabellen. Laget som flyttade från Borlänge till Uppsala spelar sina matcher i Gävle på grund av brist på speldugliga planer i Sveriges fjärde största stad. Det förväntas knappast någon storpublik som vanligt när jumbon spelar, trots att man är ”alla kurders lag”.

Bortalaget Malmö FF

Efter en vår som saknar motstycke på ett negativt sätt, har östtysken Uwe Rösler hittat rätt sedan han tog över. Faktum är att MFF sedan Röser fick ansvaret inte har förlorat en enda match och man har dessutom gått rent på bortaplan. När det nu är jumbon som står för motståndet är det bara underskattning som kan fälla mesta mästarna, och det faktumet att man brukar vara sämst mot de ”dåliga” lagen. Förra säsongen kom samtliga poängtapp mot bottenlagen men i år har man förlorat mot de flesta innan Uwe tog över.

Så här tänker vi

Gör MFF bara jobbet ska man plocka samtliga tre poäng borta mot Dalkurd. På fyra allsvenska matcher har MFF vunnit 3 och bara tappat poäng en. Dalkurd däremot har tre raka förluster och nio mål insläppta på dessa matcher. Laget gör dock en hel del mål. Sedan juli månad inleddes har Dalkurd gjort åtta mål på fem matcher. Hur som haver tror vi MFF tar hem segern och spelar tvåa till oddset 1,42 hos Unibet.

Vårt speltips: Malmö vinner över Dalkurd till oddset 1,42 hos Unibet.

Johan Eriksson – Redaktör svenskbetting.com