Djurgården vs Sundsvall – Allsvenskan

Hemmalaget Djurgården

Djurgården kommer till den här matchen som klara favoriter mot ett Sundsvall i fritt fall. Nu när vi har passerat hälften av säsongen på Allsvenskan ser Djurgården ut att spela Europafotboll lite längre fram. När Djurgården spelar på hemmaplan blir det sällan två lag som gör mål och statistiken säger att i endast 43% av fallen gör båda lagen mål.

Av de senaste nio hemmamatcherna har det bara blivit mål i båda ändar tre gånger. Dessutom håller de nollan i 38% av sina matcher så försvaret fungerar väl för Djurgården. Djurgården är själva bra på att göra mål och den som har förmågan att bäst kunna dyrka upp ett lag som Sundsvall ser ut att vara Magnus Eriksson.

Bortalaget Sundsvall

Sedan Sundsvall slog Eskilstuna i premiären har laget bara vunnit en match av tolv. Huvudorsaken till alla oavgjorda matcher och förlusterna är att man saknar förmågan att göra mål. Kvalitén på spetsen längst fram är för dåligt. På sina bortamatcher gör de bara 0.43 mål i snitt och det kommer inte att hålla för Sundsvall om de vill spela kvar i Allsvenskan nästa säsong. Nu ligger man på nedflyttningsområdet och de kommer säkert att vara högst delaktiga i den föga roliga kampen när Allsvenskan närmar sig sitt slut.

Så här tänker vi

Djurgården kommer att vinna den här matchen så vi har valt att spela Båda lagen gör mål, Nej till oddset 2.05 hos Oddsautomaten

Vårt speltips: Båda lagen gör mål, Nej till oddset 2.05 hos Oddsautomaten

Lämna en kommentar